Medvěd v Coloradu si udělal 400 selfíček na fotopasti

Medvěd v Coloradu si udělal 400 selfíček na fotopasti
Fotografie: unsplash.com
  • Z pořízených 580 snímků jich 400 patřilo jednomu medvědovi
  • Snímky pořízené fotopastí slouží k mapování oblastí, ve kterých se divoká zvěř vyskytuje
  • V parku se volně pohybuje mnoho zvířat, většinou si zařízení nevšimnou

Vyfotit tzv. selfie není úplně snadné a jen málokterým z nás se podaří vyfotit pěknou fotografii na poprvé. Sám sebe chtěl vyfotit i medvěd z amerického státu Colorado. V přírodním parku u města Boulder narazil na fotopast, kterou na místo nainstalovali tamní pracovníci. Medvědovi se povedlo udělat si „selfíček“ rovnou několik stovek.

Tým z Open Space a Mountain Parks se rozhodl sledovat volně žijící zvířata pomocí fotopastí. Velice překvapení byli pracovníci ve chvíli, když zjistili, že z 580 pořízených snímků patřilo zhruba 400 z nich stejnému medvědovi. Podle pořízených fotografií se zdá, že si medvěd svoji chvilku slávy velice užíval. Nechal se zachytit snad ze všech možných úhlů.


Fotopasti často zachycují zvířata, jako jsou kojoti, bobři, černí medvědi, jak se pohybují ve volné přírodě. Většina z nich si zařízení obvykle nevšimne a jen prochází okolo, ale tento konkrétní medvěd byl fotoaparátem přímo uchvácen. „V tomto případě se medvěd obzvláště zajímal o jeden z našich fotoaparátů pro divokou zvěř a využil příležitosti k pořízení stovek selfie. Tyto fotky nás velice pobavily a myslíme si, že pobaví i ostatní“ uvedl mluvčí Open Space a Mountain Park Phillip Yates pro nbcnews.com.

Fotopasti se aktivují pomocí pohybu zvířete. Pořízení snímky poté slouží k mapování oblastí, ve kterých se divoká zvěř vyskytuje. „Snímky nám také poskytují jedinečnou příležitost dozvědět se více o tom, jak místní druhy využívají krajinu kolem nás a zároveň minimalizují naši přítomnost v některých oblastech,“ dodal Yates.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze