V zoo v Tennessee se narodila žirafa bez skvrn. Zřejmě je jediná na světě

V zoo v Tennessee se narodila žirafa bez skvrn. Zřejmě je jediná na světě
Fotografie: unsplash.com
  • Jedná se o mládě žirafy síťované
  • Mládě se narodilo 31. července
  • Žirafy síťované mají na těle mnohoúhelníkové hnědé skvrny, které přerušují cestičky krémově bíle barvy

Zoologická zahrada v Tennessee přivítala velice neobvyklý přírůstek. Ještě nemá jméno, ale mezi ostatními zvířaty už vzbudila velký rozruch – je to žirafa bez skvrn. Tento dvoumetrový zázrak se narodil bez skvrn 31. července v soukromé Bright's Zoo v Limestone a tento měsíc se poprvé představil veřejnosti. Mládě je žirafa síťovaná, jeden ze čtyř druhů žiraf. Tento druh žirafy je charakteristický svými mnohoúhelníkovými hnědými skvrnami, které jsou přerušovány cestičkami krémově bílé barvy. Skvrny slouží především jako maskování v savanách severní Keni, kde žirafy žijí.


Zoo uvedla, že by mohla být jedinou jednobarevnou žirafou síťovanou žijící kdekoli na světě. Zakladatel zoo Tony Bright řekl, že několikatýdenní mládě vrhá tolik potřebnou pozornost na ochranu žiraf. Podle Nadace na ochranu žiraf zůstává ve volné přírodě přibližně 16 tisíc žiraf síťovaných, což představuje 50% pokles za posledních tři a půl desetiletí, kdy na kontinentu žilo přibližně 36 tisíc volně žijících žiraf síťovaných.

Nové mládě se připojilo k rostoucímu stádu v Bright's a připojilo se k dalšímu žirafímu mláděti, které se narodilo jen několik týdnů předtím. Podle zoo se jí pod dohledem pozorné matky a lidských zaměstnanců daří. Teď už jen potřebuje jméno, o kterém mohou fanoušci hlasovat. Podle CNN je mezi čtyřmi možnostmi jméno Kipekee, což ve svahilštině znamená jedinečný.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze