Muže z Floridy pokousal aligátor přímo před jeho domem

Muže z Floridy pokousal aligátor přímo před jeho domem
Fotografie: unsplash.com
  • Aligátor byl za dveřmi domu, když muž otevřel, aligátor ho kousnul do nohy
  • Na Floridě žije čím dál více aligátorů, kteří často přichází do styku s tamními obyvateli

Velice neobvyklou situaci prožil muž z Floridy. Poté, co slyšel klepání na dveře jeho domu, šel otevřít a před domem našel skoro tři metry dlouhého aligátora, který ho okamžitě kousl do nohy. Scot Hollingsworth z Daytona Beach uvedl, že se se svou ženou díval na televizi, když uslyšel klepání na dveře. Tak vstal a šel se podívat, kdo čeká za dveřmi. Aligátor měřil 9 stop, což je necelých 275 centimetrů.


„Vyskočil jsem a šel jsem otevřít dveře. Snažil jsem se rozsvítit a sotva jsem vylezl ze dveří, sevřel mi aligátor nohu a začal s ní třást,“ uvedl pro theguardian.com Scot Hollingsworth. „Bylo to naprosté překvapení a šok. Myslím si, že stejně jako překvapil aligátor mě, tak jsem i překvapil já jeho.“ Aligátor muže kousnul do horní části stehna, po převezení do nemocnice byl ošetřen a očekává se, že se plně zotaví. Aligátora odchytila záchranná stanice Florida Fish and Wildlife Conservation a utratila ho.

Na Floridě žije čím dál více aligátorů, kteří často přichází do styku s tamními obyvateli. Útoky a zranění jsou sice vzácné, ale stávají se. Minulý měsíc zemřela 85letá žena, která venčila svého psa, když ji aligátor vtáhl do rybníka na jihovýchodě Floridy poté, co se snažila bránit svého mazlíčka před útokem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze