Můžete shodit kila ostříháním vlasů? Co na to ChatGPT?

Můžete shodit kila ostříháním vlasů? Co na to ChatGPT?
Fotografie: Ryoji Iwata, unsplash.com
  • Olympionička si kvůli umístění ve váhové kategorii ostříhala vlasy
  • Rozhodně to není nesmyslný nápad, jak to zní

Skončené 33. olympijské hry přinesly jako vždy řadu dramatických příběhů, které zaplnily noviny a diskuse lidí. Jeden z nich se týkal i indické zápasnice Vinesh Phogatové, která měla na dosah medaili v zápase. Jenže před zápasem s Američankou neprošla vážením, protože se jednalo o měření sil v kategorii do 50 kilogramů. Případná diskvalifikace znamenala, že se neumístí vůbec.


V předvečer oficiální vážení měla sportovkyně 2 kilogramy přes povolený limit. Následovala tedy drsná procedura, která ukazuje jak moc jsou sportovci oddáni svému snu. Sportovkyně celou dobu nejedla, téměř nepila, intenzivně jezdila na rotopedu a došlo i na něco, co se nakonec stalo předmětem pozornosti a mnoha diskusí: ostříhání vlasů.

Mělo něco takového smysl? Podle ChatGPT ano. I když se hmotnost vlasu může zdát zanedbatelná, v počtu je síla. Konkrétně u lidí může pokrývka jejich vlasy vážit desítky gramů u kratších vlasů a nižší stovky gramů u delších vlasů. Jejich ostříhání tak v situaci, kdy se hrálo o každý gram, rozhodně nebylo jen gestem. Bohužel pro sportovkyni ani to nakonec nestačilo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze