Letecké taxíky pro olympijské hry v Paříži dostaly povolení pro provoz

Letecké taxíky pro olympijské hry v Paříži dostaly povolení pro provoz
Fotografie: Volocopter
  • Jako letiště poslouží ponton na řece
  • Provoz plně elektrických letounů bude svázán řadou omezení

Olympijských hrám je vždy věnována velká pozornost a ani ty nadcházející v Paříži nebudou výjimkou. Řada nejrůznějších podniků se tak snaží spojit uvedení svých produktů s touto událostí. Jedním z nich jsou i létající taxíky, které bude dodávat německý startup Volocopter. Jako malé letiště poslouží bude člun na řece Seině. Prezidentu Macronovi bylo nabídnuto místo v prvním letu.

Francouzská vláda tyto plány potvrdila v úterý. Veřejní činitelé v oficiálním prohlášení pojmenovali terminál Vertiport de Paris-Austerlitz. Na letišti budou moci přistávat vozidla s kolmým startem a přistáním (VTOL). Plně elektrický Volocopter Volocity je jediným leteckým taxi, které má povolení používat terminál.

Volocopter

Dvoumístné plavidlo s 18 rotory získalo razítko po více než roce testování. Nyní se může těšit na lety nad pařížskou olympiádou, která začíná 26. července. Vertiport může provádět pouze dva lety za hodinu a 900 letů po celou dobu experimentu, který musí skončit do 31. prosince. Může být také otevřen pouze mezi 8:00 a 17:00.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze