Na jaké nejlepší seriály se můžete podívat na HBO Max?

1. díl
Na jaké nejlepší seriály se můžete podívat na HBO Max?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • HBO Max nabízí mnoho dobrých seriálů, které stojí za zhlédnutí
  • Patří mezi ně The Last of Us nebo Příběh služebnice
  • Ze starších kousků je to pak Černobyl nebo Hra o trůny

HBO Max nabízí obrovské množství seriálů a některé vznikly už před desítkami let. Ať už nyní máte tuto streamovací platformu, nebo se chystáte službu objednat až v květnu, kdy dojde k přejmenování na Max, určitě byste některé seriály neměli vynechat. Seriály Přátelé, Teorie velkého třesku nebo Sex ve městě nejspíše nemusíme představovat. Existují ale i jiné, které jsou i po letech stále na předních příčkách sledovanosti. Jaké to jsou?

Sherlock

Tohle zpracování Sherlocka Holmese je velmi povedené a Benedict Cumberbatch v hlavní roli tomu dodává pomyslnou „třešničku na dortu“. Děj se odehrává v tomto století, a tak jsou detektivní úlohy modernizovány o mobilní telefony, počítače a další vymoženosti této doby. Dostupné jsou čtyři řady a prakticky každý díl rozhřešuje Sherlock se svým přítelem Dr. Johnem Watsonem nový případ. Mezitím ale řeší i svého odpůrce Moriartyho, který se jej snaží dostat a zabít za každou cenu.

Příběh služebnice

Seriál natočený podle knihy Margaret Atwod ukazuje dystopický Gileád, který vznikl místo Spojených států. Totalitní společnost, kde vládnou muži a ženy prakticky nemohou mít vlastní názor a musí poslouchat. Společnost se potýká s prakticky nulovou plodností, a tak jsou plodné ženy umísťovány do rodin Velitelů, kde jsou opakovaně znásilňovány, aby porodily dítě.

Příběh služebnice

Hlavní postavou je zde Jane Osborne, které při převratu sebrali dceru a dali ji do jiné rodiny. Ona se tak musí vypořádat s režimem, kde ji mohou i za maličkost pověsit a zároveň musí dceru najít a odvézt do bezpečí. Aktuálně je dostupných pět sérií a na poslední šestou si budeme muset počkat do příštího roku.

Černobyl

Tato pětidílná série ukazuje skutečnou zkázu po černobylské havárii v roce 1986. Pokud jste tuto událost zažili, pak alespoň můžete porovnat informace, které tehdejší Sovětský svaz zveřejnil a jaká byla nakonec pravda. Seriál ukáže, jak k havárii došlo a co se prakticky minutu po minutě bezprostředně po výbuchu dělo. Uvidíte tak hasiče, kteří se vydali hasit údajný požár střechy, evakuaci celého města Pripjať, i následnou snahu o léčení lidí, kteří byli popálení od radiace. Do toho všeho ale bude potřeba vyřešit situaci, aby nedošlo k výbuchu dalších jaderných bloků. Tři dobrovolníci se tak nakonec budou muset vydat do elektrárny, aby zachránili miliony životů.

Hra o trůny

Seriál podle fantasy knihy Píseň ohně a ledu patří jednoznačně mezi nejznámější. První série byla natočena už v roce 2011 a na poslední osmou řadu jsme si museli počkat až do roku 2019. Sedm království kdysi spadalo pod jednoho vládce na Železném trůně. Ten je ale nyní volný. Začíná tak bitva, která bude trvat roky a bude mít následky, které obrátí všem rodům životy. Nechybí ani nadpřirozené síly, draci, nemrtví a nemilosrdné bitvy, ze kterých může vzejít jen jeden vítěz, který může usednout na Železný trůn.

The Last of Us

Seriál natočený podle herní předlohy jsme mohli poprvé vidět minulý rok. Venku je tedy zatím pouze jedna série a druhá je naplánována na příští rok. První řada ukáže postapokalyptický svět, kde jsou největší hrozbou houby, které se dostanou lidem do mozku a udělají z nich nemyslící zombie, jenž útočí na lidi. Už je to několik let, co se svět změnil a Joel se snaží vydělat peníze, jak se jen dá. Do cesty se mu ale připlete Ellie, která by mohla pro lidstvo znamenat záchranu před parazitickou houbou. Vydá se tak s ní na cestu přes nehlídané území, které nebude jednoduché přejít.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze