Chris Hemsworth bude společně s National Geographic překonávat své hranice

Chris Hemsworth bude společně s National Geographic překonávat své hranice
Fotografie: Netflix
  • Všech šest dílů dokumentu Tělo nezná hranic můžete sledovat na Disney+ od 16. listopadu 2022
  • Chris Hemsworth bude díky nejrůznějším úkolům posouvat hranice svých fyzických i psychických možností
  • Odborníci sestavují pro Chrise výzvy na základě nejnovějších vědeckých poznatků i tradičních znalostí
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Streamovací platforma Disney+ zveřejnila oficiální upoutávku k původnímu seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem z produkce National Geographic. V šestidílném dokumentárním seriálu vezme filmová hvězda Chris Hemsworth diváky na svou dobrodružnou cestu poznáním, během níž zjišťuje, jak „bojovat s časem“ a objevit plný potenciál lidského těla. Snímek Tělo nezná hranic vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a boří zažité představy o tom, co nám prodlouží a zlepší život. Všechny díly budou k dispozici najednou na Disney+ 16. listopadu 2022.

Za seriálem Tělo nezná hranic stojí na Oscara nominovaný režisér Darren Aranofsky a jeho produkční společnost Protozoa. Dále se na něm podílejí společnosti Nutopia Jane Rootové a nově založená společnosti Wild State Chrise Hemswortha a Bena Graysona. Do popředí se dostávají zejména nejmodernější vědecké poznatky o lidské dlouhověkosti. V každém díle sestavují špičkoví odborníci, vědci a lékaři na základně nejnovějších vědeckých poznatků i tradičních znalostí Chrisovi výzvu, která ho posouvá na hranici fyzických i psychických možností. Chrisovým úkolem je lépe porozumět limitům lidského těla a objevit způsoby, díky kterým si můžeme všichni zlepšit zdraví a být šťastnější do vysokého věku.


Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Chris, který se dlouhodobě udržuje ve výborné fyzické kondici a je známý především jako nesmrtelný superhrdina, vždy dbal o své zdraví a kondici. Nyní, po třicítce, však chce zjistit, jak využít potenciál své mysli a těla, aby zůstal déle bystrý, silnější a zdravější, nejen pro sebe a své děti, ale i pro děti svých dětí. Každá výzva posouvá Chrise dál, než se kdy dostal. Prostřednictvím seriálu se diváci mohou naučit techniky, které mohou využít ke zlepšení svého zdraví a zkvalitnění vlastního života.

Po letech příprav, a s přáteli a rodinou po boku, včetně manželky Elsy Pataky a bratrů Luka a Liama, se pustil Chris do natáčení Těla nezná hranic s odhodláním prozkoumat své kognitivní funkce a duševní zdraví a zároveň překonat své fyzické limity. S otevřenou myslí neúnavně pracoval na tom, aby posílil svou psychickou odolnost a postavil se nejtěžším skutečnostem, které život přináší nám všem. Je to zkušenost, která je pro Chrise osobní, autentická a pokořující. Vedle Chrise se v dokumentu představí i lidé z celého světa, kteří se s diváky podělí o svůj recept na dlouhověkost, který můžeme využít všichni.

Chris nechtěl jen mluvit o vědeckých poznatcích, které by mohly zlepšit a prodloužit jeho život, chtěl je vyzkoušet v praxi a chtěl to dotáhnout až do konce! Každá výzva je velkolepá a jedinečná. Patří mezi ně přeplavání 240 metrů přes arktický fjord při teplotě kolem 2 °C, šplhání po třicetimetrovém laně visícím nad kaňonem a chůze po jeřábu na vrcholu 270 m vysokého mrakodrapu o výšce osmdesáti pater.

Každá výzva vyžadovala důkladnou přípravu ze strany Chrise. Některé, například šplh po laně nad kaňonem, vyžadovaly měsíce příprav. Jiné jako Chrisův čtyřdenní půst pouze o vodě byly (naštěstí) mnohem kratší, ale byly tak náročné, že z nich málem vycouval. Mezi přizvané odborníky a vědce, kteří provedli Chrise šesti základními aspekty lepšího a delšího života, patří například:

  • Ross Edgley – extrémní sportovec a autor knih o sportovní vědě, který připravil Chrise a jeho tělo na plavání v takřka ledové vodě
  • Dr. Peter Attia – lékař zabývající se dlouhověkostí v Attia Medical se podělil s Chrisem o své vědecké poznatky o stárnutí a jak s ním bojovat pomocí různých technik
  • Profesor Modupe Akinola – profesor a docent na Columbia Business School poskytne Chrisovi nástroje, jak se vypořádat se stresem
  • Dr. Sharon Shaová – lékařka, docentka a zástupkyně vedoucího oddělení klinického výzkumu neurologie a neurologických věd Stanfordského centra pro poruchy paměti, pomáhala Chrisovi bojovat s procesem stárnutí jeho mysli
  • Dr. BJ Miller, prezident a poradce ve společnosti Mettle Health, provází Chrise na cestě stářím a smrtelností
  • Alua Arthurová, dula na konci života a zakladatelka organizace Going With Grace, přiměje Chrise, aby otevřeně mluvil o své vlastní smrti
  • Tanya Streeterová, profesionální freediverka trénuje Chrise v jeho schopnosti vydržet déle pod vodou
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze