NASA nabízí 3D vizualizaci Země v reálném čase. Na výběr je hned několik funkcí

NASA nabízí 3D vizualizaci Země v reálném čase. Na výběr je hned několik funkcí
Fotografie: unsplash.com
  • S pomocí vizualizace můžete sledovat satelity NASA a informace o Zemi
  • Nedávná vylepšení nabízí další možnosti

Webová stránka Eyes on the Earth od NASA nabízí 3D vizualizaci v reálném čase. Pomocí tohoto nástroje můžete sledovat vitální znaky Země, a to vše od oxidu uhličitého až po hladinu moří a vlhkost půdy. Stránka vám také umožní sledovat družice, které tato měření poskytují. Můžete se tak dozvědět více o environmentálních jevech a jejich dopadech na Zemi.

NASA uvedla, že nedávný upgrade se také zaměřil na uživatelské rozhraní, které je nyní jednodušší. Chcete se podívat na družici Aqua? Stačí kliknout na ikonu, která ji představuje, a zobrazí se vám interaktivní model ve 3D. Můžete se tak podívat i na nedávno vypuštěný Landsat 9 nebo na družici NASA Orbiting Carbon Observatory (OCO-2), která měří atmosférický oxid uhličitý. Ten souvisí s globálním oteplováním a změnou klimatu.

Nejnovější verze Eyes on the Earth také poskytuje snímky významných událostí v přírodě. Můžete si zobrazit maximální rychlost větru tropické bouře i požár v severní Kalifornii či na Madagaskaru. Stačí kliknout na možnost UDÁLOSTI (events). Vše se nachází na webových stránkách a není potřeba cokoliv stahovat. Poznat lépe planetu i se dozvědět více o misích NASA tak můžete z jakékoliv zařízení s prohlížečem a připojením k internetu.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze