NASA odložila start Crew-7 na zítřejší dopoledne

NASA odložila start Crew-7 na zítřejší dopoledne
Fotografie: SpaceX
  • Start je nyní naplánován na 9:27 středoevropského času
  • NASA začne online vysílat už od půl šesté ráno

K Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) měla dnes odstartovat čtyřčlenná posádka mise Crew-7. Nyní se však start posunul o jeden den. „NASA a SpaceX odstoupily od pátku 25. srpna k odstartování mise agentury Crew-7 na Mezinárodní vesmírnou stanici,uvedla NASA v aktualizaci. Nejdříve tak astronauti odletí zítra v 9:27 středoevropského času. SpaceX na X (dříve Twitter) uvedl, že odklad poskytuje více času pro dokončení analýzy.


Crew-7 odstartuje z Kennedyho vesmírného centra na Floridě na vrcholu rakety Falcon 9 v kapsli Dragon od SpaceX. Na vesmírné stanici se vymění s posádkou Crew-6, která je na ISS od března letošního roku. I tato posádka stráví ve vesmíru půl roku, kdy provede na 200 nejrůznějších experimentů.

Posádku tvoří Jasmin Moghbeli, která je astronautkou NASA a bude celé misi velet. Andreas Mogensen z Evropské kosmické agentury (ESA) bude sloužit jako pilot a Satoshi Fukurawa z Japonské vesmírné agentury a Konstantin Borisov z Roskosmosu budou sloužit jako specialisti mise. NASA bude zítřejší start vysílat živě přibližně od půl šesté ráno, kdy budou probíhat poslední přípravy k letu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze