NASA zveřejnila upoutávku na pondělní oznámení astronautů Artemis II

NASA zveřejnila upoutávku na pondělní oznámení astronautů Artemis II
Fotografie: NASA
  • Video obsahuje záběry z mise Artemis I
  • Čtyři astronauty NASA oznámí v živém vysílání v pondělí od 17:00 SELČ

NASA v pondělí 3. dubna zveřejní čtyřčlennou posádku mise Artemis II. I když nikdo z nich nepřistane na Měsíci, po více jak 50 letech se k němu alespoň přiblíží, a otevřou tak cestu k Artemis III, kdy již astronauti na Měsíci přistanou. NASA bude oznámení astronautů vysílat v pondělí živě od 17:00 SELČ a nyní zveřejnila upoutávku, aby všechny nalákala.


Video obsahuje hudbu jako z akčního filmu a jsou na něm astronauti, jak kráčejí směrem k raketě Space Launch System, která následně zažehne motory a zvedne se ze země. Na videu jsou také vidět záběry z první mise Artemis, kdy kosmická loď Orion prolétala kolem Měsíce.

Je to nová éra průkopníků, hvězdných námořníků, myslitelů a dobrodruhů,“ říká na začátku videa administrátor NASA Bill Nelson. Již nyní je jasné, že jedním z vybraných astronautů bude někdo z Kanadské kosmické agentury (CSA). Místo agentura podle space.com získala na základě dodání robotického ramene Canadarm3, která bude nainstalována na měsíční základně Gateway. Předpokládá se také, že NASA vybere alespoň jednu ženu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze