Nejsledovanější premiéru na Disney+ v letošním roce zažil snímek Mezi živly

Nejsledovanější premiéru na Disney+ v letošním roce zažil snímek Mezi živly
Fotografie: Disney/Pixar
  • Během prvních pěti dnů od uvedení na Disney+ film získal 26,4 milionů zhlédnutí
  • Celosvětově film vydělal 484 milionů dolarů

Animovaný snímek Mezi živly měl nejlepší filmovou premiéru letošního roku na Disney+ a zajistil si pozici mezi deseti nejlepšími filmovými premiérami všech dob na této platformě. Během prvních pěti dnů streamování získal film úctyhodných 26,4 milionů zhlédnutí. Podle collider.com během prvních pěti dnů streamování měl snímek nejsledovanější premiéru animovaného filmu od uvedení filmu společnosti Disney a Pixar Proměna (Turning Red) v březnu 2022.


Film, který byl uveden v červnu, měl nečekaný úspěch v celosvětových pokladnách kin, a to navzdory předpovědím konce, které filmu předcházely po nevýrazném úvodu. Film měl také vynikající ohlasy kritiků a získal 93 % v diváckém hodnocení na webu recenzí Rotten Tomatoes. Celosvětově film vydělal 484 milionů dolarů a na domácí půdě 154 milionů dolarů, což je více než pětinásobek tržby za úvodní víkend ve výši 30 milionů dolarů. Tento pětinásobný násobek je u jakéhokoli filmu v kinech vzácný a představuje druhý nejvyšší násobek po filmu Příběh hraček (Toy Story) od společnosti Disney a Pixar z roku 1995.

Snímek Mezi živly od společností Disney a Pixar je zcela nový, originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne Jiskra zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze