Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Disney+
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Disney+
  • Nejsledovanějším filmem je nyní Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Disney+. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark)


Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy natočil režisér Steven Spielberg v roce 1981. Jedná se o první snímek ze série o archeologovi Indianu Jonesovi, kterého ztvárnil Harrison Ford. Dále se ve filmu představili Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey a další. Film získal čtyři Oscary za nejlepší střih, výpravu, vizuální efekty a mix zvuku, stejně jako další ceny. Premiéra proběhla 12. června 1981.

Píše se rok 1936 a archeolog Indiana Jones je pověřen armádní rozvědkou, aby pomohl najít legendární starověkou sílu, Archu úmluvy, dříve, než se k ní dostanou nacisté.

Vzpomínám si, když jsem byla malá a Indiana Jonese vysílali v televizi. Tajil se mi dech, když se Indy snažil získat starodávný artefakt. Mnoho malých kluků chtělo být jako on a i po třiceti letech spousta lidí nedá na tyto filmy dopustit.

Indiana Jones

Ant-Man a Wasp: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)


Jednu z nejnovějších marvelovek natočil režisér Peyton Reed. Scénář napsal Jeff Loveness. V hlavních rolích hrají Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors a další. Jedná se o první film z páté fáze Marvel Cinematic Universe. Premiéra proběhla 6. února 2023. Aktuálně je Ant-Man a Wasp: Quantumania na šestém místě nejvýdělečnějších filmů roku 2023.

Superhrdinští parťáci Scott Lang a Hope Van Dyneová pokračují v dobrodružství jako Ant-Man a Wasp. Společně s Hopeinými rodiči Pymem a Janet Van Dyneovou a Scottovou dcerou Cassie prozkoumávají kvantovou říši, setkávají se s podivnými tvory a vydávají se za dobrodružstvím, které je posune za hranice toho, co považovali za možné.

Podle mého názoru se jedná o jeden ze slabších příběhů MCU. Sice je říše kvant velice zajímavá, příběhově mi ale film nedal vůbec nic.

Ant-Man a Wasp: Quantumania (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)

Indiana Jones a Chrám zkázy (Indiana Jones and the Temple of Doom)


Čtyři roky po vydání prvního dobrodružství s Indianem Jonesem vyšel druhý díl. V roce 1984 ho natočil režisér Steven Spielberg. Scénář napsali Willard Huyck a Gloria Katz. V hlavní roli se opět představil Harrison Ford. Dále ve snímku hrají Kate Capshaw, Ke Huy Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone a Ric Young. I tento film získal několik ocenění, nejvýznamnější je Oscar za vizuální efekty. Premiéra proběhla 23. května 1984.

Indiana Jones a jeho nečekaní společníci, zpěvačka Willie Scottová a malý kluk Short Round, musí opustit letadlo krátce před tím než havaruje poblíž vesnice, kterou postihlo neštěstí, krádež posvátného kamene. Indy a jeho přátelé, kteří se vždy vrhají do dobrodružství, se vydávají kámen získat zpět a setkávají se se zlověstnější silou, než si kdy dokázali představit.

Stejně jak tomu bylo u prvního dílu, tak moje nadšení přetrvávalo i s díly dalšími. Indiana jsme měli rádi všichni a prožívali jeho dobrodružství od začátku až do konce. Je neuvěřitelné, že od premiéry tohoto dílu uplynulo už 39 let.

Indiana Jones a Chrám zkázy (Indiana Jones and the Temple of Doom)

Nejsledovanější seriály

Simpsonovi (The Simpsons)


Americký animovaný seriál, který vytvořili James L. Brooks, Matt Groening a Sam Simon. Seriál se začal vysílat na stanici Fox 17. prosince 1989. Do Česka však přišel až o několik let později, konkrétně 8. ledna 1993. Simpsonovi získali několik ocenění, nejzajímavějším je umístění Barta Simpsona v žebříčku padesáti nejvlivnějších osobností v zábavním průmyslu. Byl jedinou fiktivní postavou, která se do tohoto žebříčku dostala. Žlutá rodinka má také svoji hvězdu slávy na hollywoodském chodníku slávy.

Seriál nás zavede do městečka Springfield, kde v převážné většině žije střední třída. Hlavními postavami v seriálu je rodina Simpsonových skládající se z líného Homera, pečlivé Marge, lotra Barta, chytré Lízy a malé Maggie. Tvůrci v seriálu se nebojí i drsným humorem probírat témata, která řeší nejen každá americká rodina.

Ikonický seriál, který se začal vysílat v roce, kdy jsem se narodila. Sledovala jsem ho v dětství, dospívání i nyní. Nejvíce mě bavily série, které vyšly před zhruba deseti lety. Troufám si říci, že se jedná o nejslavnější seriál všech dob.

Simpsonovi (The Simpsons)

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother)


Americký sitcom, který vytvořili Carter Bays a Craig Thomas. Tvůrci se nechali inspirovat jejich vlastním životem v New Yorku. Poprvé byl seriál vysílán na kanále CBS v letech 2005 až 2014. V Česku se začal vysílat v roce 2009 na stanici Prima Cool. Celkem bylo odvysíláno 208 dílů rozdělených do devíti řad. V hlavních rolích se představili Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris a Alyson Hannigan. Seriál sklidil pozitivní ohlasy od kritiků i diváků. Získal devět cen Emmy.

Příběh začíná v roce 2030, kdy se Ted Mosby (Josh Radnor) rozhodne, že bude svým dětem vyprávět příběh o tom, jak poznal jejich matku. Následně se vyprávění přesune do roku 2005, kdy je Ted mladý svobodný architekt, který žije v New Yorku v jednom bytě společně se dvěma dalšími přáteli – s právníkem Marshallem Eriksenem (Jason Segel) a s učitelkou v mateřské školce Lily Aldrinovou (Alyson Hannigan), kteří se po mnoha letech vztahu zasnoubí.

Zásnuby Lily a Marshalla přiměly Teda přemýšlet nad svým životem a rozhodl se najít si lásku. Náhodou se hned poté seznámí s televizní reportérkou Robin Scherbatskou (Cobie Smulders), která je původem z Kanady. Hned se do ní zamiluje a lásku jí vyzná. Robin ale vztah nehledá, ale nabídne Tedovi alespoň přátelství. Tedovým nejlepším kamarádem, jak si sám říká, je Barney Stinson (Neil Patrick Harris), který se velmi zajímá o ženy. Tedovo hledání pokračuje. Potká mnoho dalších žen, se kterými zažije zábavné, ale i smutné chvíle. Během toho společně se svými kamarády řeší nástrahy každodenního života. Užijí si ale i spoustu zábavy. Až nakonec tu pravou najde.

Tento seriál snad ani nejde nemilovat. Možná snad na úplném konci tvůrci diváky trochu zklamali. Ale vše nemůže končit tak, jak bychom chtěli.

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother)

Chirurgové (Grey's Anatomy)


Seriál Chirurgové vytvořila Shonda Rhimes. Na natáčení se podílí několik režisérů a scénáristů. V hlavních rolích hrají Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver a další. Seriál se poprvé na televizních obrazovkách objevil v roce 2005. V letošním roce bude mít premiéru dvacátá řada. Získal cenu Emmy a Zlatý glób.

Seriál nás přenese do života Meredith Greyové a dalších doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu hledají jeden ve druhém. Někdy jde i o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé.

Sice jsem neviděla úplně všechny řady, ale i tak mohu říct, že příběh je zajímavý a zábavný. Možná bych tento seriál spíše doporučila ženám, ale rozhodně si najde i fanoušky mezi muži.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze