Nemáte na cestu do vesmíru v Bezosově raketě New Shepard? Model si dovolit můžete

Nemáte na cestu do vesmíru v Bezosově raketě New Shepard? Model si dovolit můžete
Fotografie: Estes Rocket
  • Raketa má měřítko 1:66
  • Prodává se varianta schopná letu

Léto roku 2021 se do dějin dobývání vesmíru zapíše jako okamžik, kdy se znovu rozhořely vesmírné závody. Pravda, postrádají tu velkolepost studené války, ale zase ukazují nezadržitelnost vývoje, jelikož tu namísto nejmocnějších států světa soupeřili nejbohatší jednotlivci.

Výsledkem jejich počínání bude, že se vesmír více otevře turistům. Stačí pár set tisíc dolarů za pár minut letu. Časem tato částka určitě klesne, ale do té doby se můžete na hranici vesmíru vydat alespoň ve svých představách a pomocí modelu od Estes Model.

Model rakety New Shepard v měřírku 1:66 stojí necelých 70 dolarů, tedy asi dva tisíce korun. Zatím běží předobjednávky a produkt bude dostupný v listopadu. Daleko zajímavější je však varianta za 110 dolarů (necelé tři tisíce s českou DPH), která obsahuje prostředky pro opravdové odpálení rakety. Motor je sice jednorázový, ale pro maximální realismus je zde i miniaturní padáček, na kterém se loď snese zpátky k zemi.

Za zlomek ceny tak můžete zažít vesmírné dobrodružství a dostat se nedaleko hranice vesmíru podobně, jako to předvedli Branson s Bezosem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze