Nová chytrá lampa na pražských Vinohradech umí i dobít elektromobil

Nová chytrá lampa na pražských Vinohradech umí i dobít elektromobil
  • Chytrá lampa stojí v ulici Jugoslávská v Praze
  • K dispozici je displej ukazující řadu parametrů
  • Lampa umí nabít i dva elektromobily výkonem 22 kW

Pražská energetika společně s městskou částí Praha 2 spustila další pražskou chytrou lampu zařazenou do projektu SMIGHT. Stojí v Jugoslávské ulici na straně vozovky směrem z centra, přímo před úřadem městské části Praha 2. Na umístění se můžete podívat na nové mapě nabíjecích stanic elektromobilů na fDrive.cz. Jde o stejnou chytrou lampu, kterou nedávno PRE spustilo například na Karlově náměstí.

Chytrá lampa v Praze
Chytrá lampa SMIGHT v Jugoslávské ulici v Praze

Chytré lampy mají displej a množství senzorů, díky kterým dokáží měřit úroveň teploty, hluku, prachových částic, vlhkosti i okolního osvětlení. Displej pak hodnoty hned přehledně ukazuje a doplňuje je grafy. Všechny údaje se samozřejmě odesílají také do cloudu, kde je hlavní město může využít například v nové centrální datové platformě.

Chytrá lampa v Praze
Chytrá lampa SMIGHT v Jugoslávské ulici v Praze

Důležitou součástí lampy jsou také dvě zásuvky Mennekes Typ 2 pro nabíjení elektromobilů, a to maximálním výkonem 22 kW. Jde tedy o stanice se standardní rychlostí nabíjení, které průměrný elektromobil nabijí v řádu hodin. U lampy jsou také dvě parkovací místa vyhrazená pro nabíjení elektromobilů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze