NYPD doplní svou flotilu o 14 dronů DJI. Šmírovat Newyorčany jimi prý ale nebude

NYPD doplní svou flotilu o 14 dronů DJI. Šmírovat Newyorčany jimi prý ale nebude
  • Newyorský policejní sbor v současnosti disponuje třemi typy dronů
  • Drony může ovládat pouze speciálně proškolená jednotka

Policejní sbor města New York spustil nový program, během kterého chce plně využít drony pro pátrací mise, ohledávání míst zločinů, vyšetřování případů únosů nebo některé další situace. Celkem se jedná o čtrnáct dronů, které budou mužům a ženám zákona pro výše uvedené účely sloužit.


Podle slov policejního komisaře Jamese O'Neilla musí být NYPD jakožto největší městský policejní sbor v USA vždy připraven čerpat z výhod nových a stále se vyvíjejících technologií. A právě to má za účel nový program bezpilotních létajících systémů neboli dronů. Policistům má umožnit, aby byli ještě více všímaví vůči občanům, kterým slouží, a rovněž pomoci k více efektivnímu a bezpečnému výkonu práce celého sboru.

Newyorský policejní sbor v současnosti disponuje třemi typy dronů od společnosti DJI. K testování je využíván model DJI Inspire 1, zatímco drony DJI M210 RTK a 11 DJI Mavic Pro jsou určeny pro „taktické operace“.

Policie se rovněž zapřísáhla, že drony rozhodně nebude používat k běžným obhlídkám, zastavování podezřelých vozidel či prohledávání prostorů bez soudního povolení. Ani je nepoužije jako zbraně. Mluvčí sboru dodal, že pouze policisté z oddělení „Technical Assistance Response Unit“ mohou drony ovládat a mají k tomu potřebné školení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze