Objevuje se první termín evropského zahájení prodeje Apple Vision Pro

Objevuje se první termín evropského zahájení prodeje Apple Vision Pro
Fotografie: Apple
  • Ming-Chi Kuo odhaduje, kdy se brýle začnou prodávat v dalších zemích
  • Má se tak stát ještě před letošním WWDC
  • Konference se tradičně pořádá v červnu

Termín zahájení prodeje chytrých brýlí Vision Pro je doslova za rohem, ale s jedním velkým omezením. Brýle si prozatím mohou objednat pouze obyvatelé USA. Je jasné, že jde o umělé omezení, které má zabránit velkému převisu poptávky nad nabídkou. Jakmile ale bude domácí trh dostatečně saturovaný, možnost zakoupení se rozšíří do zbytku světa.

Až dosud ale nepadl oficiální termín, kdy by se tak mohlo stát. V novém příspěvku na serveru medium.com uznávaný analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že společnost Apple plánuje sdílet nové podrobnosti o systému visionOS s vývojáři z celého světa na Světové vývojářské konferenci (WWDC). Aby se tento tlak na globální vývojáře vyplatil, musí Apple před touto akcí zpřístupnit VisionOS Pro na trzích mimo USA. Zpřístupnění náhlavní soupravy na mezinárodní úrovni by tak mělo proběhnout před konferencí WWDC. Zajistit pro novou platformu dostatek aplikací a obsahu je totiž kritickým předpokladem jejího úspěchu.


Kuo vysvětlil, že důvodem, proč Apple zpočátku ponechal prodej Vision Pro výhradně ve Spojených státech, je omezená nabídka, přání zajistit hladký průběh prodeje před jeho rozšířením a poskytnout čas na úpravu softwaru, aby byl vhodný i pro ostatní země. Jakmile budou tyto problémy vyřešeny, Kuo věří, že se Vision Pro začne prodávat ve více zemích.

Z toho plyne, že na začátku června, kdy se konference tradičně pořádá, už budeme vědět více. Není však jasné, kolik zásob bude k dispozici ve zbytku světa v době, kdy se Vision Pro začne prodávat mimo Spojené státy. Očekává se, že při uvedení na trh v USA bude k dispozici pouze 80 000 kusů, takže se headset rychle vyprodá a následně bude mít dlouhé zpoždění v dodávkách. Případné potíže s jejich plněním by tento termín mohly posunout více do budoucna, případně zúžit seznam zemí, kde se tento přelomový kousek elektroniky bude prodávat v druhé vlně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze