Oslavujeme Pride. Měsíc hrdosti

To nejlepší z Netflixu
Oslavujeme Pride. Měsíc hrdosti
Fotografie: Netflix
  • Blíží se festival Prague Pride, který k létu už neodmyslitelně patří
  • Pojďme se k této příležitosti podívat, jaké filmy v žánru LGBT Netflix nabízí

Léto začíná a blíží se Prague Pride. Lidé v hlavním městě si už léto bez tohoto festivalu neumí představit. Pojďme se podívat, jakými filmy tyto dny oslavuje Netflix.

Dej mi své jméno (Call Me by Your Name)

Romantický film režiséra Luca Guadagnino. Scénáře se ujal James Ivory, který za něj získal Oscara. Film je inspirován stejnojmennou knihou od autora Andrého Acimana. Je to také třetí díl z trilogie Desire. Snímek byl nominován na mnoho cen a některé z nich i získal. V Česku premiéra proběhla 22. března 2018.

Děj nás zavede do Itálie do roku 1983. Student univerzity Oliver (Armie Hammer) přijede na prázdniny do vily archeologa. Jeho syn Elio (Timothée Chalamet) si s ním ale moc nerozumí. Tráví spolu ale stále více času. Zjišťují, že toho mají společného více, než čekali. Jejich přátelství přerůstá v něco víc. Oliver se ale musí na konci prázdnin vrátit zpět do školy a jejich vztah končí.

Zajímavosti

  • Timothée Chalamet se kvůli své roli učil hrát na klavír a italštinu.
  • Timothée se stal nejmladším nominovaným hercem na Oscara za hlavní mužskou roli od roku 1939.

Krásný film, který na vás letní atmosférou přímo dýchá. Režiséra Luca Guadagnino dokonale vystihnul moment okamžiku. Nesmím opomenout ani hlavní herce, kteří byli pro svoje role jako stvoření.

Kdybys jen tušil (Half of It)

Alice Wu se postarala o režii i scénář k tomuto romantickému dramatu. V hlavních rolích se představili Leah Lewis, Alexxis Lemire a Daniel Diemer. Netflix film uvedl 1. května 2020.

Milá středoškolačka Ellie (Leah Lewis) jednoho dne začne pomáhat fotbalistovi Paulovi (Daniel Diemer) k získání krásné Aster (Alexxis Lemire). Pomoc se ovšem začne komplikovat v moment, když si Ellie uvědomí, že se do ní zamilovala.

Zajímavosti

  • Spolužáci říkají Ellie Chu Chu. Vychází to z její vlastní zkušenosti. Když chodila herečka Leah do školy, měla tuto přezdívku.
  • Je to druhý film režisérky Alice Wu, který natočila po šestnáctileté pauze.

Další moc krásný film, který se ze začátku ani nezdá, že by mohl zaujmout. Moment prozření mladé dívky vzbouzí silné emoce. Budování silného přátelství i objevování skrytých citů není zahrané na sílu, ale pomalým tempem, jak by to mělo být.

Kluci z party (The Boys in the Band)

Americký film režiséra Joea Mantellova. Je to nové zpracování stejnojmenného filmu z roku 1970. Originál byl natočen podle divadelní hry z roku 1968. V hlavních rolích můžeme vidět například Jima Parsonsa, kterého známe ze seriálu Teorie velkého třesku. Premiéra proběhla na Netflixu 30. září 2020.

Příběh se odehrává v New Yorku v roce 1968. Na narozeninové oslavě, kde je sedm gayů, se objeví nezvaný host. Jeden z nich dostane nápad, zahrát si opileckou hru. Na povrch se dostávají nepříjemné pravdy a každý z nich se musí poprat s vlastními city.

Zajímavosti

  • Ve filmu hraje pouze devět herců.
  • Film byl věnován památce Marta Crowleyho, který hrál ve stejnojmenné divadelní hře v roce 1968. Zemřel 7. března 2020.

Myslete si, co chcete, ale herecké obsazení nemohlo být lepší. Vyšperkované a ostré dialogy podtrhují skvělé herecké výkony. Chápu, že tento film není šálek kávy pro všechny. Já ale mohu jen doporučit. V moment, kdy film nabere ty správné otáčky a atmosféra se začíná měnit, nespustíte oči z obrazovky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze