Patří Apple Vision Pro za volant? Jedno hloupé video možná vyvolá změnu zákona

Patří Apple Vision Pro za volant? Jedno hloupé video možná vyvolá změnu zákona
Fotografie: Apple
  • Lidé používají brýle v nejrůznějších situacích
  • A to včetně řízení auta
  • Budou stávající zákony stačit na trestání takového chování?

Oč více jsou chytré brýle Apple Vision Pro nedostatkovým zbožím, tím více rozruchu vyvolávají na sociálních sítích. Už jsme viděli jejich všemožné testování, rozborku i drsné zacházení. Na řadu pak zákonitě přicházejí situace z běžného života a mezi nimi i řízení auta.


Jakkoli se něco takového může zdát být hloupé, bylo jen otázkou času, než se o to někdo pro pár minut slávy pokusí. Konkrétně se této role zhostil jednadvacetiletý Dante z New Yorku. Na sociální síti X je zachycen, jak asi půl minuty řídí vůz s nasazenými chytrými brýlemi. I když záběry končí blikáním policejních majáků, není to proto, že by se student dostal do hledáčku složek činných v trestním řízení.

Co mu však prošlo na silnici, za to schytal na sítích ostrou kritiku. Jeho video už má přes sto tisíc komentářů a většina je jich ostře nesouhlasných. Sociální síť, jak je vidět ve výše uvedeném příspěvku, zde dokonce použila funkci pro přidání kontextu, která se používá pro lživá nebo zavádějící tvrzení.

Mnozí upozorňují, že Apple sám před takovým počínáním varuje a stejně tak by bylo postižitelné podle zákona, který vyžaduje, aby se řidič vždy plně věnoval řízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze