NASA zveřejnila nezávislou studii o pozorování UFO

NASA zveřejnila nezávislou studii o pozorování UFO
Fotografie: NASA
  • Minulý rok NASA vytvořila nezávislý tým pro analýzu UAP
  • Tým nenašel žádné známky mimozemského původu, ale zároveň poznamenal, že měl jen velmi málo dat
  • Agentura tak jmenuje nového ředitele UAP, který bude na výzkum dohlížet

NASA minulý rok vytvořila nezávislý tým odborníků, který se věnoval shromažďování a analýze dat o neidentifikovatelných anomálních jevech (UAP). Agentura tento pojem začala používat místo UFO, jelikož UAP zahrnuje veškeré jevy, které se mohou odehrávat v atmosféře a ne jen létající předměty. Experti nenašli žádné známky mimozemského původu a NASA se rozhodla jmenovat nového ředitele, který bude na výzkum UAP dohlížet.

Chci poděkovat nezávislému studijnímu týmu za poskytnutí vhledu do toho, jak může NASA v budoucnu lépe studovat a analyzovat UAP. Nový ředitel výzkumu UAP v NASA bude vyvíjet a dohlížet na implementaci vědecké vize NASA pro výzkum UAP, včetně využití odborných znalostí NASA při spolupráci s dalšími agenturami při analýze UAP a aplikaci umělé inteligence a strojového učení k hledání anomálií na obloze. NASA bude tuto práci dělat transparentně ve prospěch lidstva,uvedl ve zprávě administrátor NASA Bill Nelson.

Vybraný tým již dříve upozornil na to, že neměl dostatek dat a doporučil postup, jak jich získat více. NASA by také mohla hrát důležitou roli v tom, aby vláda měla snahu porozumět UAP a podporovat získávání informací. „Data jsou kritickou mízou potřebnou pro pokrok ve vědeckém průzkumu a děkujeme členům nezávislého studijního týmu za to, že půjčili NASA své odborné znalosti k identifikaci toho, jaká dostupná data jsou možná k pochopení podstaty a původu budoucích UAP,“ řekla přidružená administrátorka ředitelství vědeckých misí NASA Nicola Fox.


Aktuálně je k dispozici pouze omezený počet dat, která nejsou utajována a zároveň jsou kvalitní. Tyto limitované možnosti tak znemožňují dělat pevné závěry o UAP. „Zjistili jsme, že NASA může pomoci celému vládnímu úsilí o UAP prostřednictvím systematické kalibrace dat, vícenásobných měření a zajištění důkladných metadat senzorů k vytvoření souboru dat, který je spolehlivý a rozsáhlý pro budoucí studium UAP,“ uvedl předseda nezávislého studijního týmu UAP David Spergel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze