Pfizer uvažuje o třetí dávce vakcíny proti COVID-19 z důvodu posílení imunity

Pfizer uvažuje o třetí dávce vakcíny proti COVID-19 z důvodu posílení imunity
Fotografie: BioNTech
  • Pfizer chce v USA požádat o povolení k očkování třetí dávky
  • Úřady FDA a CDC prohlásily, že lidé zatím nepotřebují další dávku
  • Podle firem Pfizer a BioNTech lidem půl roku po očkování klesá imunita

Pfizer uvedl, že by chtěl zavést třetí dávku vakcíny proti koronaviru z důvodu posílení imunity. V nejbližší době chce informace o třetí dávce předat Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a Evropské agentuře pro léčivé přípravky (EMA). V srpnu chce Pfizer v USA požádat o povolení k očkování třetí dávkou.


Několik hodin poté, co Pfizer vydal prohlášení o další dávce, Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) spolu s Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) vydal prohlášení, ve kterém uvádí, že lidé nepotřebují třetí dávku vakcíny. Samotné farmaceutické firmy by navíc neměly rozhodovat o posilovacích dávkách.

Pfizer společně s BioNTechem uvedl, že existuje stále více důkazů o klesající imunitě lidí, kteří jsou plně očkovaní. „Je patrné z údajů ze světa, že účinnost vakcín při prevenci i onemocnění klesla šest měsíců po očkování,“ uvedla firma v prohlášení zaslaném e-mailem CNN.

Diskuze ke článku
Pavel Šulc
Pavel Šulc
JEDNA,DRUHA ,TŘETÍ ,ŠESTA ATD, DO NEKONEČNA DOKUD NEUMŘETE!!!!!!
Petr Cech
Petr Cech
To už je byznys výrobců vakcín.Jak se chytla výroba a prodej,už to nepustí a budou vymýšlej,že se budou muset nechat očkovat každý rok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze