Počty případů koronaviru v USA opět stoupají

Počty případů koronaviru v USA opět stoupají
Fotografie: unsplash.com
  • Na začátku srpna bylo s koronavirem hospitalizováno více než 10 tisíc osob
  • Míra výskytu je nyní na úrovni, která byla naposledy zaznamenána v dubnu

Údaje z monitorování šíření covid-19 naznačují, že počet případů má ve Spojených státech stoupající tendenci, ale klíčové ukazatele zůstávají hluboko pod průměrem. Podle údajů amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) se počet hospitalizací po nákaze virem od začátku července zvyšuje. V prvním srpnovém týdnu bylo s koronavirem hospitalizováno více než 10 tisíc osob. To představuje 60% nárůst v průběhu měsíce, včetně 14% nárůstu v posledním týdnu.


Míra výskytu je nyní na úrovni, která byla naposledy zaznamenána v dubnu. Týdenní počet hospitalizací je však stále asi čtvrtinový ve srovnání s loňským rokem v tuto dobu. Rozsah hospitalizací je stále výrazně vyšší u seniorů než u ostatních věkových skupin a podíl hospitalizovaných pacientů, kteří vyžadují pobyt na jednotce intenzivní péče nebo na ventilátoru, se za poslední rok a půl drží na relativně stabilní úrovni.

Podle CNN byla míra hospitalizace v poslední době vyšší spíše na jihu, včetně Floridy, Alabamy a Louisiany. CDC letos přestalo vykazovat souhrnné počty případů covid-19 s tím, že údaje se postupem času staly méně reprezentativními pro skutečné infekce nebo míru přenosu. Přesto vzorky z odpadních vod naznačují, že přenos se na většině území země zvyšuje. Ve více než polovině míst odběru vzorků odpadních vod, která jsou součástí programu sledování CDC, bylo v druhé polovině července zjištěno zvýšení hladiny viru. A přibližně u třetiny míst vykazují aktuální údaje vyšší hladiny viru, než jaké byly po více než polovinu doby, po kterou jsou sledovány.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze