Podle NASA byl červenec 2023 za nejteplejší měsíc od roku 1880

Podle NASA byl červenec 2023 za nejteplejší měsíc od roku 1880
Fotografie: NASA
  • Červenec 2023 o 0,24 stupně Celsia teplejší
  • Podle NASA byly tyto změny pro spoustu lidí doslova hmatatelné

Podle vědců z Goddardova institutu pro vesmírné studie (GISS) NASA v New Yorku byl červenec 2023 teplejší než kterýkoli jiný měsíc v globálních teplotních záznamech. Celkově byl červenec 2023 o 0,24 stupně Celsia teplejší než kterýkoli jiný červenec v záznamech NASA a byl o 1,18 °C teplejší než průměrný červenec v letech 1951-1980. Analýza GISS se zaměřuje především na dlouhodobé změny teploty v průběhu mnoha desetiletí a staletí a pevné základní období poskytuje anomálie, které jsou v čase konzistentní. Teplotní „normály“ jsou vymezeny několika desetiletími nebo více, obvykle 30 lety.

July 2023
Tento graf ukazuje globální teplotní anomálie pro každý červenec od roku 1880 na základě analýzy GISTEMP provedené NASA. Anomálie vyjadřují, o kolik byla globální teplota v červenci vyšší nebo nižší než normál z let 1951-1980.

Údaje NASA potvrzují to, co doslova pocítily miliardy lidí na celém světě: červenec 2023 byl teplotně nejteplejším měsícem v historii. Ve všech koutech země Američané právě teď na vlastní kůži pociťují důsledky klimatické krize, což podtrhuje naléhavost historického klimatického programu prezidenta Bidena,“ uvedl správce NASA Bill Nelson. „Vědecké poznatky jsou jasné. Musíme jednat hned, abychom ochránili naše komunity a planetu; je to jediná planeta, kterou máme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze