Poslechli jsme si soundbar Sennheiser Ambeo Mini. V malém těle se ukrývá velký zvuk

Poslechli jsme si soundbar Sennheiser Ambeo Mini. V malém těle se ukrývá velký zvuk
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Soundbar zaujme kompaktními rozměry 70 × 10 × 6,5 centimetrů
  • Podporuje DTS:X i Dolby Vision

Na veletrhu IFA 2023 jsme kromě jiného mohli vyzkoušet i zbrusu nový soundbar Sennheiser Ambeo Mini, který má oproti většímu sourozenci poloviční rozměry a naštěstí i cenu.

S cenovkou 799 eur (zhruba 20 tisíc korun na českém trhu) se rozhodně nelevná o cenově dostupné řešení, v kontextu zbylých dvou soundbarů tohoto renomovaného výrobce je však relativně „levný“. Novinka podporuje 3D zvukové formáty jako je DTS:X, 360 Reality Audio či Dolby Atmos a samozřejmě i bezdrátové propojení skrze Bluetooth, ale i streamování přes AirPlay 2, zabudovaný Chromecast či oblíbenou funkci Spotify Connect.

Pokud hledáte malý soundbar a nemáte omezený rozpočet, Ambeo Mini vás potěší kvalitním zvukem i rozměry 70 × 10 × 6,5 centimetrů

Ambeo Mini je vybaveno šesticí reproduktorů (dva woofery a dva reproduktory pro celé zvukové spektrum), což je o tři méně oproti soundbaru s přídomkem Plus. Ani jeden z nich nesměřuje nahoru za účelem odrazu zvuku od stropu, přesto funguje prostorový zvuk na velmi solidní úrovni. Podle výrobce zvládne nový soundbar virtualizaci 7.1.4 prostorového zvuku a zvukový výstup je skutečně působivý, nutno však dodat, že jsme měli možnost si jej poslechnout výhradně v propojení se subwoofery. Z konektivity je k dispozici bohužel pouze jeden HDMI konektor (eARC), schází tak optický vstup či další HDMI, což je podle nás velká škoda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze