Praktičtí lékaři dostanou objednané vakcíny proti koronaviru do konce týdne

Praktičtí lékaři dostanou objednané vakcíny proti koronaviru do konce týdne
Fotografie: unsplash.com
  • Lékaři do konce týdne dostanou objednané vakcíny od firem Pfizer/BioNTech
  • Zájem o očkování proti koronaviru opět roste
  • Od začátku očkování bylo již podáno 12,07 milionů dávek vakcín

Všichni praktičtí lékaři by měli do konce tohoto týdne dostat objednané vakcíny proti koronaviru od firem Pfizer/BioNTech. Podle ČTK je v pondělí začal největší distributor vakcín v České republice, společnost Avenier, rozvážet do ordinací. Zájem o očkování proti COVID-19 se výrazně zvýšil, pravděpodobně z důvodu nově zavedených protiepidemických opatření. Jen v pátek bylo podáno necelých 31 tisíc dávek.


„Distribuce probíhá v rámci celé ČR. Počítáme, že v průběhu tohoto týdne budou do ordinací dodány veškeré objednávky, které lékaři vytvořili v průběhu minulého týdne,“ uvedl mediální zástupce společnosti Avenier Martin Nesrsta.

Firmy Pfizer/BioNTech zatím nedodávaly vakcíny do ordinací. Jedno balení obsahovalo tisíc dávek vakcín. To bylo vhodnější do nemocnic. Nově začali dávat do jednoho balení pouze třicet dávek, které budou dodávány právě praktickým lékařům. Od začátku očkování bylo aplikováno 12,07 milionů dávek vakcín 6,1 milionům lidí v ČR. Již 115 900 osob dostalo třetí dávku očkování.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze