Přenosná herní konzole ASUS ROG Ally by mohla velmi příjemně překvapit cenou

Přenosná herní konzole ASUS ROG Ally by mohla velmi příjemně překvapit cenou
Fotografie: ASUS
  • Hmotnost činí 608 gramů, výrobce navíc láká na speciálně tvarované šasi se špičkovou haptikou
  • 7" Full HD displej zvládá až 120Hz obnovovací frekvenci, nejedná se však o OLED panel
  • Cena by mohla být výrazně nižší, než se zpočátku předpokládalo

Zlatá éra přenosných herních konzolí je podle některých (vzhledem k tomu, že je do určité míry nahradily smartphony) již za námi, ovšem ne všichni výrobci tento názor sdílí. Jedním z nich je ASUS, jenž už několik týdnů láká na přenosnou herní konzoli ASUS ROG Ally a kompletního oficiálního představení se dočkáme 11. května.

Až doposud jsme přitom věděli, že cena konzole se má udržet pod hranicí tisíce amerických dolarů, což je se započtením daně necelých 30 tisíc korun, tedy částka, kterou by byli ochotni zaplatit zřejmě pouze náruživí hráči řadící se do kategorie tzv. „early adopter“ zákazníků. Výbava konzole je přitom rozhodně unikátní a za zmínku stojí například Full HD displej s maximální 120Hz obnovovací frekvencí (variabilní v rozmezí 30 až 120 Hz) s jasem až 500 nitů, poměrem stran 16:9 a kontrastem 1 000:1, avšak pouze s panelem IPS LCD. Důvodem k tomuto rozhodnutí je podle výrobce fakt, že 7" OLED obrazovku se 120Hz obnovovací frekvencí v tuto chvíli zkrátka nikdo nevyrábí.

Konzole disponuje 5.1.2 zvukem i ultrarychlým SSD.

Z dalších vlastností nepochybně zaujme i solidní hmotnost 608 gramů, speciálně designované šasi pro co nejlepší ergonomii s pokročilou haptikou či Dolby Atmos 5.1.2 a Windows 11 s herním softwarem Armoury Crate. Přesto se zdá být cena poměrně vysoká, i když s přihlédnutím k nasazení nového 4nm procesoru AMD Ryzen Z1 využívajícího architekturu Zen4, přítomnosti až 512GB PCI Express 4.0 SSD s teoretickou maximální rychlostí zápisu 4,5 GB/s či 16 GB LPPDR5 RAM rozhodně ne zcela šílená.


Pozitivní každopádně je, že podle „leakstera“ s přezdívkou @_snoopytech_ by měla nejlépe vybavená varianta stát 699,99 amerických dolarů, v přepočtu tedy i s daní mnohem přijatelnějších 20 tisíc korun. Výkonově o něco slabší varianta by se pak dokonce mohla prodávat již za 599,99 USD, tedy za necelých 16 tisíc korun včetně DPH. Na kolik si výrobce toto zajímavé herní zařízení cení, se však s jistotou dozvíme až 11. května.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze