ASUS ROG Ally je přenosná herní konzole, která chce konkurovat Steam Decku

ASUS ROG Ally je přenosná herní konzole, která chce konkurovat Steam Decku
Fotografie: ASUS
  • Podle všeho má disponovat 7" Full HD obrazovkou se 120Hz obnovovací frekvencí
  • Výrobce uvádí, že bude dvakrát výkonnější než Steam Deck

Segment přenosných herních konzolí se v současnosti omezuje víceméně pouze na Nintendo Switch a Steam Deck, stojaté vody by však mohl rozvířit ASUS, který chce na tento trh vstoupit se zařízením ROG Ally. Nová přenosná herní konzole byla přitom trochu nešťastně představena 1. dubna, mnoho herních nadšenců ji tak automaticky považovalo za apríl, podle výrobce na ní však skutečně pracují.


V tuto chvíli je ASUS na detaily poměrně skoupí, víme však, že má nová herní konzole konkurovat Steam Decku a běžet na Windows 11. Co se hardwaru týče, údajně se dočkáme upraveného čipu AMD a podle všeho i 7" displeje s Full HD rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. ROG Ally má nabídnout 2× výkon ve srovnání se Steam Deckem, dokonce neschází ani možnost k ROG Ally připojit externí GPU ROG XG Mobile eGPU. V takovém případě bude schopná přenosná herní konzole zároveň streamovat hry do televize či monitoru a také se nabíjet.

ASUS ROG Ally je v současnosti již zalistován na stránkách amerického internetového obchodu Best Buy, prozatím však bez ceny a předpokládaného termínu naskladnění. Právě cena pak bude tradičně důležitým kritériem, které do velké míry rozhodne o úspěchu. Pochopitelně jsme však zvědaví i na další parametry, jako je například velikost úložiště, maximální jas displeje či výdrž na nabití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze