Netradiční herní konzole Sony Project Q zřejmě dorazí již v listopadu

Netradiční herní konzole Sony Project Q zřejmě dorazí již v listopadu
Fotografie: Sony
  • Konzole bude fungovat pouze v dosahu Wi-Fi, k níž je připojena konzole PlayStation 5
  • Cena prozatím zůstává s otazníkem

Sony představilo během PlayStation Showcase netradiční přenosnou herní konzoli Project Q. Bohužel se nejedná o nástupce PSP či PS Vita ani zmenšenou verzi PlayStationu 4 či 5, jak někteří fanoušci doufali, nýbrž pouze o „prodlouženou ruku“ konzole PlayStation 5.


Ačkoliv Sony nebylo během prezentace příliš sdílné a kompletní specifikace doposud nemáme, víme alespoň datum příchodu. Podle herního analytika Toma Hendersona, který pravidelně odhaluje různé tajné informace s vysokou přesností, stanovilo Sony listopadový datum pro uvedení konzole na trh. Připomeňme, že se bude jednat o zařízení s 8" HD dotykovou obrazovku, Wi-Fi a veškerými vlastnosti ovladače DualSense, tedy adaptivními triggery a špičkovou haptickou odezvu. Hraní her pak bude probíhat skrze funkci PS Remote Play, kterou je možné spustit i na tabletu či telefonu. Během prezentace byla odhalena rovněž bezdrátová sluchátka PlayStation EarBuds, o kterých však víme ještě méně.

O ceně lze prozatím stále jen spekulovat, ovšem vzhledem k tomu, že se bude jednat „pouze“ o streamovací zařízení fungující výlučně v dosahu PlayStationu 5, respektive Wi-Fi sítě, snad nebude příliš ambiciózní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze