Při srážce dvou vlaků v Barceloně se zranilo nejméně 155 lidí

Při srážce dvou vlaků v Barceloně se zranilo nejméně 155 lidí
Fotografie: unsplash.com
  • Žádný cestující není ve vážném stavu
  • Ke srážce došlo ve stanici, kdy vlaky jely stejným směrem, ale jeden z nich zrovna stál na nádraží
  • 14 pasažérů bylo převezeno do zdravotnického střediska

Nejméně 155 lidí se zranilo po srážce dvou vlaků na předměstí Barcelony. Nehoda, ke které došlo kolem osmé hodiny ranní, se odehrála ve stanici Montcada i Reixac – Manresa, asi 12 km od centra katalánské metropole. Podle bbc.com vlaky jely stejným směrem a srazily se, když jeden stál na nádraží. Katalánská policie vyšetřuje, jak ke srážce došlo.


Mluvčí záchranné služby Joan Carles Gomez novinářům na místě řekl, že při srážce bylo zraněno 155 lidí a 14 cestujících bylo převezeno do místního zdravotnického střediska k dalšímu ošetření. „Mluvíme o mnoha pohmožděninách a několika poraněních hlavy, ale nikdo není ve vážném stavu. Všichni cestující byli na vyšetření, aby se vyloučila další zranění,“ dodal mluvčí záchranné služby. Podle jeho slov jel vlak v momentě srážky velmi pomalu, ale cestující, kteří stáli, spadli a zranili se.

Mluvčí krajských hasičů uvedl, že jedoucí vlak narazil do zadní části stojícího vlaku. Vlaková doprava byla kvůli nehodě na krátký čas přerušena na několika tratích. Jedna z cestujících po nehodě uvedla, že to byla obrovská rána a lidé křičeli. Další poté novinářům řekla, že viděla některé lidi krvácet poté, co utržili několik krvavých šrámů po pádu. K nehodě se také vyjádřila španělská ministryně dopravy Raquel Sánchez, která uvedla, že situaci bedlivě sleduje a všem zraněným přeje brzké uzdravení.

V posledních letech došlo k více takovým nehodám v katalánském regionálním vlakovém systému. Regionální úředníci obviňují vládu z nedostatku finančních prostředků pro železnice. Předseda katalánské vlády Pere Aragonès i Garcia vyzval provozovatele železnic Renfe a španělskou vládu k okamžitému objasnění příčin havárie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze