Příslušenství pro hardcore hráče. Díky tomuto tričku pocítíte bolest ze hry

Příslušenství pro hardcore hráče. Díky tomuto tričku pocítíte bolest ze hry
Fotografie: OWO
  • Tričko dokáže působit tlak, teplo a bolest
  • Díky tomu dokáže zprostředkovat 30 různých pocitů ze hry

Herní příslušenství vyrostlo ze skrovných počátků na multimiliardový byznys. Samozřejmostí jsou divoce svítící klávesnice i myši, sluchátka a další ovladače. Ti největší fajnšmekři se však snaží o to, aby je hra naplno pohltila, například pomocí, křesla, které s vám zatřese.

Je zde jedna oblast videoher, které však zůstávala až dosud opomenuta. Řada činností, které prožíváme ve virtuální realitě videoher, způsobuje bolest: střelba, souboje, parkour nebo autonehody jsou věci, kde o bolest není nouze. Bez nadsázky tak můžeme říci, že náš zážitek ze simulace není kompletní. A právě to se snaží změnit herní tričko od společnosti OWO.

OWO
Zásah ze střelné zbraně vyvolá celou řadu odezev.

S jeho pomocí je možné fyzicky pocítit vše, co se děje ve oblíbených hrách, jako je Fortnite, League of Legends, Valorant nebo Rocket League a mnoho dalších. V současné době se jejich počet zastavil na 25. Tričko je kompatibilní s adaptovanými hrami na všech platformách (PC, VR, mobilní zařízení a konzole). Haptická technologie na deseti bodech společně s elektrodami dokáže simulovat více než 30 různých pocitů ze hry. Kombinací tlaku, teploty a mírné bolesti tak dokáže navodit pocit z úderů, zasažení různými zbraněmi nebo projektily, po kterých následuje krvácení z daného místa. Také to může pocit větru nebo hmyzu, který po vás leze a kouše do vás. Mohou to být ale i příjemné vjemy, jako je přátelské objetí.

OWO
Pro větší realističnost nechybí ani stimulace paží.

Po technologické stránce je tričko plně bezdrátové, má vlastní akumulátor a s počítačem či herní konzolí komunikuje přes Bluetooth. Ten slouží také pro propojení s aplikací ve smartphonu, kde si můžete nastavit intenzitu jednotlivých vjemů a také kalibrovat celý systém speciálně pro své tělo. Základní edice se prodává v devíti různých velikostech od 2XS až po 4XL, a to za jednotnou cenu 499 €, tedy něco přes 12 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze