Profesionální systém virtuální reality HTC Vive Pro Eye jde dnes do prodeje

Profesionální systém virtuální reality HTC Vive Pro Eye jde dnes do prodeje
  • Set virtuální reality lze zakoupit za cenu 42 999 Kč
  • Vive Pro Eye sleduje pohyb na prostoru až 10 m2
  • Díky technologii foveated rendering lze snížit nároky na výkon hardwaru

Společnost HTC dnes oznámila zahájení prodeje profesionálního systému virtuální reality s integrovaným sledováním pohybu očí HTC Vive Pro Eye, které jsme již měli možnost vyzkoušet na veletrhu CES v Las Vegas. Zajímavostí této novinky je možnost interakce pouhým pohybem očí. Technologie zároveň umožňuje nárůst frameratu i obrazové kvality bez zvýšení nároků na PC. Toho je dosaženo pomocí technologie foveated rendering vykreslující ve vyšší kvalitě pouze část obrazu, kterou uživatel skutečně sleduje.

HTC Vive Pro byl jasnou volbou pro firmy a profesionály z celého světa a HTC Vive Pro Eye posouvá laťku ještě výš,“ říká generální ředitel HTC pro Evropu Graham Wheeler. „Spolu s rostoucími nároky profesionálů rostou i schopnosti naší technologie. Dnes můžeme nabídnout efektivnější výcvik zaměstnanců i analýzu jejich chování.“

HTC Vive Pro Eye

Systém HTC Vive Pro Eye vznikl jako odpověď na potřeby profesionálních uživatelů a podnikatelů. Je vhodný nejen pro jednoduché instalace s jedním headsetem, ale i pro velké instalace pro více uživatelů. Dokáže plně využít sledování pohybu SteamVR 2.0 na prostoru až 10 × 10 m s využitím několika headsetů a bezdrátového připojení pomocí HTC Vive Wireless adaptéru. Nechybí samozřejmě kvalitní OLED displeje s vysokým kontrastem a rozlišením 2 880 × 1 600 pixelů.

Díky integraci sledování pohybu očí a technologii foveated rendering je možné snížit nároky na běh aplikací a zároveň zvýšit kvalitu obrazu. Výkon grafické karty je investován do vykreslování těch nejjemnějších detailů v místě, na které se uživatel skutečně dívá. Tam, kde lidské oko detaily nedokáže postřehnout, je výkon naopak ušetřen. Výsledkem má být skvělý zážitek a efektivní práce s dostupným HW. I proto společnost NVIDIA označuje HTC Vive Pro Eye za nejvhodnější headset pro spojení s grafickými kartami RTX a jejich technologií Variable Rate Shading.

Set virtuální reality je k objednání na stránkách vive.com a alza.cz za cenu 42 999 Kč. V případě zájmu je možné rovněž dokoupit komerční licenci Advantage s dvouletou zárukou pro podnikatele a nadstandardním servisem za 4 750 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze