Průřez novinkami od Dysonu, prohlédli jsme si nové barvy i produkty

Průřez novinkami od Dysonu, prohlédli jsme si nové barvy i produkty
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Prohlédněte si nejnovější barevné provedení produktů Dyson určených pro péči o vlasy
  • Vyzkoušeli jsme si rovněž hlavici Submarine či nový vysavač Gen5detect, o nichž se dozvíte více v samostatných článcích

Ačkoliv dnes většina z nás zná společnost Dyson především jako inovátora v oblasti vysavačů, péče o vlasy či vytrvalého bojovníka za čistý vzduch, málokdo ví, že její první produkt (vysavač) s označením G-Force nevznikl pod značkou Dyson a byl dostupný exkluzivně na japonském trhu. Exkluzivní ostatně byl i design, respektive ikonické růžové barevné provedení.

Právě na tento produkt představený v roce 1986 pak barevně navazuje nejnovější barevné provedení produktů určených pro péči o vlasy, konkrétně se jedná o kulmu Dyson Airwrap, vlasovou žehličku Dyson Corrale a fén Dyson Supersonic. Tyto produkty jsme si mohli prohlédnout na speciální akci v rumunské Bukurešti v novém barevném provedení kombinujícím odstíny Blush Pink, Mandarin a Verdigris.

Dyson Gen5detect a velká tlačítková revoluce

Kromě toho jsme si zde však mohli vyzkoušet rovněž „revoluční“ Dyson Gen5detect. Proč revoluční? Z rukojeti totiž zmizelo pro vysavače Dyson typická spoušť, kterou si výrobce až doposud tvrdošíjně prosazoval, jakožto způsob, jak prodloužit výdrž, neboť se kumulativně každá (i sebemenší) pauza během vysávání pozitivně projeví na celkové výdrži. Druhým důvodem, proč si mohl Dyson toto tlačítko „dovolit“, byl okamžitý nástup sacího výkonu po jeho zmáčknutí. Oficiální důvod (dle zástupců značky), proč Dyson změnil názor na přítomnost spouště, je fakt, že některým uživatelům (například starším osobám) nemusí být komfortní spoušť neustále držet.

A jak se tedy vlastně nový Dyson zapíná? Spoušť nahradilo tlačítko na „hlavě“ vysavače, pod níž se ukrývá uživatelsky vyměnitelný filtr. Jedním stisknutím se tak aktivuje vysávání a poté si vysavač zvládá automaticky regulovat výkon podobně jako v minulosti, čímž opět dochází k jistým energetickým úsporám (za předpokladu, že není aktivován nejvýkonnější „Boost“ režim). Umístění tlačítka by podle nás na druhou stranu stejně mohlo být o něco blíž samotnému madlu.

Hlavice Submarine jako náhrada za mop

Pokud uvažujete o novém vysavači Dyson s původním tlačítkem/spouští a zajímá vás i oblast mopování, nenechte si ujít naše první dojmy z modelu Dyson V15s Detect Submarine, jehož zajímavostí je právě mopovací hlavice. Jedná se o první mop tohoto výrobce. Hlavice obsahuje nádobku s vodou (čistou i špinavou), a je tedy logicky relativně velká, manévrování s ní je však stále vcelku komfortní.

Každé použití nástavce Submarine se pojí s naplněním 300ml nádržky vodou, následným vylitím špinavé vody (tato nádobka má mít větší objem, konkrétně 360 mililtrů), a poté očištěním lišty a pečlivém vysušení. Zájemci se tak musí připravit na zdlouhavější proces, než jakým je rychlé povysávání podlahy, například s oblíbeným nástavcem Fluffy s paprskem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze