Qantas bude nabízet nejdelší let světa. Jak bude 20hodinový let vypadat?

Qantas bude nabízet nejdelší let světa. Jak bude 20hodinový let vypadat?
Fotografie: unsplash.com
  • Létat se bude ze Sydney do New Yorku/Londýna
  • První let plánuje společnost na rok 2025
  • Ekonomická třída by měla pojmout 140 cestujících, aerolinky však zatím neupřesnily, jak budou sedadla rozvržena

Nejdelší let světa se rozhodla začít poskytovat australská letecká společnost Qantas, která v rámci projektu Sunrise bude od roku 2025 létat ze Sydney do New Yorku a Londýna. První zkušební let aerolinky provedly v roce 2019, kdy kromě palubního personálu letělo jen několik desítek cestujících tvořených převážně ze zaměstnanců. V letadle nebude chybět první třída, kde si bude možné lehnout, ta však bude pouze pro šest cestujících. Jak však budou vypadat sedadla v ekonomické třídě, která pojmou 140 cestujících? To společnost Qantas zatím přesně neuvedla.

Jak uvádí CNN, společnost plánuje v letadle „pohodovou zónu“, která by měla být v prostoru jedné z kuchyní. Cestující by tak měli možnost se protáhnout či chvilku postát. Kromě toho bude na výběr velké množství filmů a seriálů, stejně jako jídla a pití.


Qantas pro tyto lety objednal 12 Airbusů A350-1000, které jsou pro ekonomickou třídu jednou z nejpohodlnějších variant. Nejdůležitější však je šířka a styl sedadla. Předpokládá se, že pro tyto lety vybere Qantas nejlepší sedadla, která budou pohodlná, s opěrkou hlavy i opěrkou na nohy pod sedadlem. Sama společnost uvedla, že sedadla v ekonomické třídě budou mít mezi sebou rozteč 84 centimetrů, což je o 2,5 centimetru více než sedadla v Dreamlineru z roku 2016. Co se týče šíře sedadel, ta zatím není jasná. Záleží na tom, zda si společnost vybere do jedné řady 9 míst, nebo 10. 10 sedadel je však určeno spíše pro nízkonákladové lety a šířka sedadla by v tomto případě byla 43 cm. Při zvolení devíti sedadel by mělo jedno šířku necelých 46 cm. Ačkoliv se rozdíl zdá být malý, při takto dlouhém letu se počítá každý centimetr.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze