Revoluce, nebo jen zhýralost? Amabrush je první plně automatický kartáček na zuby

Revoluce, nebo jen zhýralost? Amabrush je první plně automatický kartáček na zuby
  • Amabrush je celosvětově prvním kompletně automatickým zubním kartáčkem
  • Vyčistit zuby zvládne již za 10 vteřin
  • Do prodeje se dostane za zhruba 2 tisíce korun, první zájemci se mohou těšit již na konci roku

Znáte to. Ráno spěcháte, večer jste zase příliš unavení, přesto jde o činnost, která je nezbytná – čištění zubů. Navíc ještě musíte stále přemýšlet nad tím, jestli si zuby čistíte správně, a to dle toho, co doporučují zubní lékaři. Pokud máte po krk každodenní otročiny, možná se vám zalíbí nápad, který se zrodil na portálu Indiegogo – plně automatický zubní kartáček Amabrush.

Tento kartáček je složen ze dvou dílů – antibakteriálního silikonu v univerzální velikosti do úst a základny, která vytváří silné vibrace dle speciálního vzorce. Tyto dvě části snadno spojíte, silikon vložíte do úst a stisknete tlačítko na základně. Štětiny umístěné na silikonu jsou skloněné do úhlu 45 stupňů, který je doporučován pro čistění. Během deseti vteřin Amabrush vaše zuby vyčistí, a to tak, jak doporučují zubní laboranti. No nezní to skvěle?

Amabrush
Amabrush

Sami tvůrci svůj produkt komentují tak, že je vhodný primárně pro lidi, kteří považují čištění zubů za otrockou práci a dostatečně se při čištění nesoustředí. Špatné čistění může být v některých případech horší než žádné, protože nevhodným kartáčkem a špatným stylem lze například poškodit dásně, zubní sklovinu a navíc si zanést plak ještě hlouběji, kde se pak vytváří kazy a další nepříjemnosti, například záněty.

Amabrush čistí zuby profesionálně, proto může být ve výsledku mnohem lepší než standardní ruční čištění. Pokud jste na druhou stranu v čištění opravdu profík, s Amabrush si zuby lépe nevyčistíte, avšak pohodlněji stoprocentně.

Amabrush
Amabrush

O velkém zájmu veřejnosti svědčí částka, která byla vybrána – aktuálně zhruba 4 miliony eur (3,2 milionů přímo skrze Kickstarter), přičemž na projekt přispělo 27 tisíc lidí. Původní částka potřebná k realizaci přitom činila „pouze“ 50 tisíc eur.

Základní verze s jedním náustkem a základnou i klasickou nabíječkou vyjde na 89 eur, tedy 2 300 Kč (levnější varianty jsou již nedostupné). Pokud kupujete Amabrush pro pár, vyplatí se profesionální sada, kde naleznete dva náustky, základnu, kapsle na zubní pastu a bezdrátovou nabíjecí stanici. Nový náustek, který by se měl měnit každých 3 až 6 měsíců, pak vyjde na 6 eur.

Ke běžným zákazníkům by se Amabrush měl dostat již na konci února příštího roku, první přispěvatelé se mají dočkat ještě v roce 2017. Aktuálně je projekt ve fázi funkčního prototypu.

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze