Revoluce se nekoná. Rabbit R1 je jen dobře maskovaná aplikace pro telefon

Revoluce se nekoná. Rabbit R1 je jen dobře maskovaná aplikace pro telefon
Fotografie: rabbit.tech
  • Zařízení se tváří jako zcela nový druh asistenta
  • Podle některých jde jen upravený Android a aplikaci
  • S tím zástupci firmy nesouhlasí

Vypadá to, že se všichni snaží naskočit na „AI vlnu“, ať už to znamená cokoli. V představách mnohých to znamená značnou změnu paradigmatu v tom, jakým způsobem pracujeme nebo jen používáme elektroniku. V nejodvážnějších představách dokonce mobilní telefony a počítače vypadají jako zastaralé kusy techniky pomalu mířící do muzea… Nebo ne?

Asi nejznámější zástupce tohoto proudu je Humane AI Pin. Jakmile se však jeho první kusy dostaly k veřejnosti a novinářům, vypadá to, že u mobilů ještě nějakou dobu zůstaneme, a to hlavně kvůli vysoké ceně. To však nebyl případ gadgetu Rabitt R1, který za lidovou cenu slibuje jiného AI asistenta. Upřímně, už na první pohled to celé vypadalo jen jako mírně upravený telefon, na kterém běží aplikace. Tak proč si jen nestáhnout aplikaci, ale platit za další zařízení?

Stejnou otázku si položil i redaktor androidauthority.com. Výsledkem jeho snažení je aplikace běžící na telefonu Pixel, přičemž použil tlačítko pro ovládání hlasitosti coby náhradu fyzického tlačítka.


Článek upozorňuje, že aplikace pravděpodobně nenabízí všechny stejné funkce jako R1. Spouštěcí aplikace Rabbit R1 má být předinstalována ve firmwaru a má mít několik privilegovaných oprávnění na úrovni systému, které nebyly dostupné na běžném telefonu. Skutečnost, že software běží na téměř dva roky starém telefonu střední třídy, však naznačuje, že má s obyčejnou aplikací pro Android více společného než se z původních prezentací mohlo zdát.

S tím však nesouhlasí zakladatel a generální ředitel společnosti Rabbit Jesse Lyu, který na sociální síti obsáhle vysvětluje, proč Rabbit R1 není „jen aplikace“ a jeho hardware „jen několik let starý telefon“. Ať už je pravda jakákoli, zatím to nevypadá, že by tento „netelefon s neaplikací“ mohl nějakým zásadním způsobem změnit směřování vývoje techniky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze