Humane AI Pin je konečně venku. A sklízí brutálně negativní recenze

Humane AI Pin je konečně venku. A sklízí brutálně negativní recenze
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Ambiciózní gadget, který chtěl nahradit telefony, se dostává k prvním zákazníkům
  • Stejně tak dorazil do redakcí, které jej podrobily testování
  • Přístroj selhává ve většině toho, co slibuje

Když se poprvé představil Humane AI Pin, vyvolal velkou vlnu zájmu. Přeci jenom tvrzení, že chce nějaké zařízení nahradit chytré mobilní telefony, je poměrně odvážné. Když za ním ale stojí lidé, kteří dříve pracovali pro Apple a kteří mají konstruktivní nápady, pak to za pozornost stojí.

Po několika odkladech se konečně k prvním zákazníkům dostává finální produkt. Jsou mezi nimi i zahraniční novináři, kteří si tak mohou vyzkoušet jeho dovednosti a v klidu zhodnotit jejich přínos. A jak to dopadlo? V tomto případě jsou recenze vyloženě negativní.

Server své zkušenosti nadepsal „AI Pin není řešením žádného z technologických problémů“. Kritice pak neujde vzhled zařízení, jeho hardwarový výkon (je pomalý a zahřívá se) ani jeho jednotlivá rozhraní. Při pokusu o hlasovou komunikaci komunikátor často nerozumí anebo si z odpovědí dává na čas. Navzdory pojmenování „AI“ mu často dělá problém chápat kontext komunikace, a to i ve větách, které na sebe navazují .

S podobnou kritikou se připojuje i článek na theverge.com, který má výmluvný podtitul „Not Even Close“, tedy ani zdaleka. Zde směřuje kritika na další významnou část, a to projektor. Ten je vizuálně nejzajímavější částí přístroje, pomocí laseru vám na dlaň promítá důležité údaje. Jenže jeho rozlišení je nízké a hlavně není venku vidět, i za běžné světla. I tento článek se pozastavuje nad nízkou spolehlivostí přístroje a říká, že „půlku času nic nedělá a když už ano, je nesmírně pomalý“.


To vše završuje cenovka 700 dolarů za zařízení a 24 dolarů za měsíční paušál. Podle The Verge za tuto cenu však dostanete jen „promarněný čas a frustraci“, takže se nakonec rádi vrátíte ke svému telefonu, který měl tento ambiciózní gadget nahradit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze