Revolut dobijete od konce ledna pouze kartou nebo mezinárodním převodem

Revolut dobijete od konce ledna pouze kartou nebo mezinárodním převodem
Fotografie: Revolut
  • Revolut zrušil možnost posílání peněz na účet u Raiffeisenbank
  • Stále můžete využít platební karty nebo mezinárodní převody

Revolut už není jen startup, naopak se v loňském roce dočkal proměny na banku, byť hodně specifickou. S tím souvisí i způsob, jakým lze na účet poslat peníze. Nejobvyklejší způsob je pomocí platební karty, zajímavým řešením bylo i použití účtu 5170013317/5500 u Raiffeisenbank, kde se jméno konkrétního příjemce muselo napsat do poznámky k platbě.

Tato možnost však od 31. ledna 2022 končí. Vedle platebních karet tak k převodu větších částek můžete použít mezinárodní platby SEPA, které zasíláte na mezinárodní číslo účtu známé jako IBAN. To se však často pojí s vysokými poplatky nebo nevýhodným kurzem měn, což smaže důvody, proč většina lidí Revolut využívá.

Společnost nekomentuje důvody, které ji k tomuto rozhodnutí vedly, nicméně při pátrání na internetu lze narazit na řadu případů, kdy lidé varují před podvodníky, kteří slibují dodání zboží nebo služeb, přičemž požadovali platbu předem právě na tento účet. Následné problémy s policií a negativní publicitou zřejmě přiměly Revolut (nebo Raiffeisenbank), aby od této možnosti upustil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze