Samsung nám ukázal, jak využít chytrou domácnost skutečně naplno

Samsung nám ukázal, jak využít chytrou domácnost skutečně naplno
Fotografie: Samsung
  • V pražském Chapteru přichystal interaktivní divadlo s ukázkou různých produktů
  • Díky chytrému propojení lze spotřebiče ovládat komfortně přímo z telefonu či tabletu
  • Na své si přijdou také hráči či milovníci vaření

Málokdo ví, že historie společnosti Samsung sahá až do roku 1938, kdy zahájila svůj hvězdný vzestup do světa technologických leaderů prodejem instantních nudlí. Dnes je Samsung jedním z největších hráčů na trhu, který má ve svém portfoliu nejen chytré telefony, ale také širokou nabídku produktů pro chytrou domácnost a samozřejmě i mnoho dalších (ne)komerčních výrobků, o jejichž využití běžný člověk možná ani netuší. Co však můžete snadno a s minimem úsilí vyzkoušet, jsou právě produkty ze segmentu chytré domácnosti.

Chytrá domácnost v rámci každodenního života

V Chapteru na Praze 7 bylo možné od 4. do 5. října na vlastní kůži vyzkoušet, jak chytrá domácnost funguje, a my jsme byli u toho. Samsung se rozhodl pro poměrně netradiční formu prezentace formou „interaktivního divadla“ se zapojením účastníků. Konkrétně jsme si mohli prohlédnout, jak život v chytré domácnosti vlastně funguje a s čím vším dokáže sestava chytrých (a hlavně chytře propojených) produktů pomoci.

Vystoupení začalo ukázkou videoherní streamovací služby Xbox Game Pass, s níž si můžete bez potřeby vlastnit videoherní konzoli Xbox zahrát některou z opravdu širokého katalogu her na vaší chytré televizi. Máte-li k dispozici kvalitní internetové připojení a ovladač od konzole, můžete si užít špičkový herní zážitek.

V rámci předem připraveného scénáře nechyběla ani poměrně běžná „nehoda“, kdy se při sledování televize na pohovce polije oblečení. V tom případě nastoupila sestava chytré pračky a sušičky. Vše je možné nastavit skrze telefon a na pračce a sušičce pak již nechat dávkování pracího prostředku, délku pracího či sušícího cyklu a podobně. Uživateli tak v podstatě zbývá jen naskládat a vyskládat věci z pračky a sušičky.

Samozřejmě jsme byli svědky využití i dalších produktů, konkrétně chytrého vysavače, chytré lednice, tabletů a širokého množství dalších produktů značky Samsung. Za zmínku stojí například chytrá trouba. Na lednici lze vybrat jeden z receptů, vložit pokrm do trouby a následně sledovat na telefonu nebo tabletu skrze integrovanou kameru v troubě, jak pokrm vypadá a jak dlouho jej ještě v troubě ponechat.

Celkově lze konstatovat, že prezentace chytré domácnosti byla pěkně zpracovaná a přiblížila nám, jak může technologie usnadnit každodenní život. Samsung ukázal, že jejich produkty nejsou jen o technických specifikacích, ale hlavně o tom, jak mohou být prakticky využity v běžném životě. Ať už se jedná o vaření, úklid nebo zábavu, Samsung disponuje produktem pro takřka jakoukoliv příležitost a potřebu zákazníků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze