Samsung The Frame v redakci: ozdoba interiéru se skvělým obrazem

Samsung The Frame v redakci: ozdoba interiéru se skvělým obrazem
Fotografie: Martin Fajmon, fZone.cz
  • Televizor se dodává spolu s One Connect Boxem, který nenarušuje design TV
  • Specialitou je režim umění, který televizor během okamžiku promění na obraz s vaším oblíbeným dílem

V našich recenzích se často dočtete, že nebýt loga výrobce na přední straně televizoru, nejde téměř poznat, kdo jakou televizi vyrobil. Ano, televizor je hlavně o panelu a ve většině případů se liší jen velikostí úhlopříčky + trochu jinak řešeným podstavcem. Vymyslet nějakou inovaci chce kuráž, protože zkrátka musíte jít proti zažitým konvencím.

Samsung The Frame

A kdo by měl jít proti nim více než lídr trhu. Samsung se čas od času pochlubí produktem, který zaujme nejen tabulkou specifikací, právě tak je tomu u The Frame. I když se jedná o ročník 2019 a televize není tou nejvybavenější, zaujme prakticky okamžitě.

The Frame se nabízí hned ve 4 velikostech (43, 49, 55 a 65 palců), takže si vybere každý. The Frame vychází z modelové řady Q60, která nabízí 4K QLED displeje s obnovovací frekvencí 50 Hz a podsvětlením z rámu (Edge LED), nikoliv tedy plošně. Podsvětlení není tak dokonalé jako plošné, přesto, u námi testované 43palcové varianty nedochází k žádným nepříjemným „duchům“. Je ovšem otázkou, jak vypadá u největší 65palcové varianty. Uvnitř se samozřejmě nachází operační systém Tizen.

The Frame dorazí v krabici spolu s One Connect Box a „neviditelným“ kabelem, nechybí ani neviditelný držák na zeď. Celý koncept One Connect Boxu a neviditelného kabelu dává v případě The Frame velký smysl, což si vysvětlíme na následujícím příkladu. S dodávaným držákem dokážete televizor připevnit ke zdi prakticky bez mezery, externí periférie by tedy nebyly dostupné. Stačí tedy zapojit kabel, který následně připojíte do One Connect Boxu uloženého například v komodě pod televizorem. Celý princip jste mohli detailně vidět už v recenzi Samsungu QE65Q85R.

Samsung The Frame

Nainstalovat The Frame na zeď dává smysl, držák totiž umocní pocit z režimu umění. Je navíc i mírně polohovatelný: dokáže televizi natočit o pár stupňů do boků a také ji oddálit od zdi. I přesto nabízí Samsung přímo v balení také standardní stojan, který je tvořen dvěma separátními kovovými „nohami“. I na stojanu tak The Frame působí elegantním dojmem. Zajímavým benefitem je možnost připnout si na poměrně výrazný kovový rám televizoru magneticky rámečky, které jsou k dispozici v různých barvách (například tmavě hnědá, béžová, bílá), a dotvořit tak iluzi obrazu. Lišty si však musíte dokoupit sami a stojí cca 2,5 tisíce korun.

Samsung The Frame
Přídavné rámečky stojí okolo 2,5 tisíce korun

A proč tolik snahy odlišit rámečky? Kvůli režimu Umění, který spustíte tlačítkem pro vypnutí TV. Pokud tlačítko stisknete krátce, televizor se přepne do režimu, kdy zobrazí zvolený obrázek či dílo vybraných známých umělců, která si vyberete ve speciálním obchodě. Pokud chcete, můžete si za zhruba 149 Kč s DPH měsíčně předplatit členství, kde získáte nespočet fotografií a uměleckých děl, která lze v režimu Umění zobrazit. Samsung navíc přidá měsíční členství zdarma (a další tři měsíce v rámci propagace). S režimem Umění si výrobce opravdu vyhrál, nastavit můžete jas, kontrast i speciální rámečky, které dotvoří iluzi obrazu naprosto dokonale. Režim umění reaguje na světelné podmínky v bytě a dle toho může upravovat jas automaticky, stejně tak se automaticky ukončí v momentě, kdy se v místnosti nesvítí.

Nejsnazší je spravovat režim Umění skrze aplikaci SmarThings, která sdružuje produkty od Samsungu. Skrze tu můžete nastavit speciální efekty i nahrát vlastní fotografii z galerie.

Samsung The Frame

Skvělý obraz, špičkový zvuk a režim Umění dělá z The Frame opravdový unikát. Přitom v rámci různých akcí lze 43palcovou variantu pořídit už za cenu okolo 20 tisíc korun (standardně 24 990 Kč). Za takové peníze se jedná o skvělou nabídku, navíc jde o šperk do moderní domácnosti. Další podrobnosti pro vás chystáme do recenze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze