Seriály, které se vám dostanou do hlavy

To nejlepší z HBO GO
Seriály, které se vám dostanou do hlavy
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme začali naše putování s HBO GO
  • Dnes se podíváme na nejlepší dramatické seriály, které streamovací platforma nabízí

HBO GO nabízí nepřeberné množství dramat. Některá z nich se vám dostanou do mysli a vy se v tu chvíli nedokážete přestat dívat a musíte vědět, jak seriál dopadne. Dnes se můžete podívat, jaké jsou naše oblíbené. Snažili jsme se, aby si vybral každý.

My děti ze stanice ZOO (Wir Kinder vom Bahnhof Zoo)

Začneme letošní novinkou z produkce Amazonu. Režisérem seriálu je Philipp Kadelbach a scénář napsala Annette Hess. Vznikl na motivy stejnojmenné knihy autorky Christiane Felscherinov. Seriál se natáčel i na několika místech v Praze, například na Smíchovském nádraží. HBO GO My děti ze stanice ZOO poprvé uvedlo 19. února 2021.

Christine se rozpadne život po těžkém rozvodu rodičů. Rozhodne se utéct z domu, ale skončí na špatném místě. Ona a její přátelé se stále sbližují a hledají nové výzvy. Jsou na hraně mezi pocitem euforie a těžkou depresí. Hazardují se svými životy tak moc, až je jejich vlastní traumata začnou stahovat ke dnu. Bohužel některým z nich se už nepodaří dostat zpět.

Zajímavosti

  • Kniha, podle které byl seriál natočen, vyšla ve 20 světových jazycích a stala se bestsellerem literatury faktu v Německu.

Příběh, který snad každý z nás zná, tvůrce přepracoval tak, aby zaujal i dnešní mládež. Myslím si, že je dobře prostřednictvím známých příběhů připomínat dospívajícím, co se může stát, když nebudou opatrní. A jak jinak to v dnešní době udělat než pomocí filmů nebo seriálů. Příběh je to opravdu silný a určitě vám, stejně jako mně, nějakou vzpomínku v hlavě zanechá.

Prolhané krásky (Pretty Little Liars)

Americký seriál, který byl natočen také podle stejnojmenné knižní předlohy autorky Sary Shepard. První série měla premiéru 8. černa 2010 a poslední 27. června 2017. Seriál byl za sedm let vysílání nominován na mnoho cen, z nich většinu získal. Hned v roce 2010 získal cenu Tenn Choice Award za nejlepší letní seriál.

Pět kamarádek žije bezstarostný život. Tedy do doby, než jedna z nich zmizí. Ani po roce dívku nikdo nenašel. Během této doby se zbylé čtyři kamarádky hodně odcizí. Poté, co policie najde pohřešovanou kamarádku mrtvou, začnou dívkám chodit zprávy s jejich největšími tajemstvími. Kdo jim tyto zprávy posílá? A je jejich kamarádka vážně mrtvá?

Zajímavosti

  • Čtyři (Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell) z pěti hlavních postav jsou ve skutečnosti starší než jejich postavy. Jediná Sasha Pieterse je ve skutečnosti o dva roky mladší než její postava.
  • Skoro všichni členové štábu a herci věděli celou dobu kdo je A. Jediná Lucy Hale to nevěděla, protože se bála, že nedokáže udržet tajemství.

Prolhané krásky jsem sledovala na střední škole, kdy mě k nim přivedla moje kamarádka. Ze začátku jsem byla hodně skeptická, ale postupem času mi nedalo spát, kdo může A být. Netrpělivě jsem každý týden čekala na nový díl. Ponurá atmosféra malého městečka celý příběh hezky podtrhává. Vaše podezření přechází z postavy na postavu, až se do příběhu úplně zamotáte.

Euforie (Euphoria)

Seriál z produkce HBO, který vytvořil a napsal Sam Levinson. Získal pozitivní reakce kritiků za svůj přístup k velmi citlivým tématům, jako je nahota a drogy. Euforie měla na HBO GO premiéru 16. června 2019. Již byla potvrzena i druhá série, ale zatím neznáme datum vydání. Seriál také získal mnoho nominací. Hlavní roli v seriálu získala Zendaya.

Seriál z prostředí střední školy, kde se dospívající snaží naučit, co je láska a život. Akorát si nezvolí úplně správnou cestu poznání. Hlavní hrdinka je závislá, několik spolužáků a spolužaček bojuje se svojí sexualitou. Hledají sami sebe a snaží se bojovat se svými traumaty.

Zajímavosti

  • Díl, který se skoro celý odehrával v zábavním parku, se ve skutečnosti natáčel 6 nocí.
  • Tvůrce Sam Levinson našel inspiraci na seriál sám v sobě. Sám byl drogově závislý, když byl mladší.
  • Na produkci seriálu se podílí slavný rapper Drake.

Bezchybný, ale za to velmi těžký seriál, který velmi drsně připomíná, co se v mžiku může stát realitou. Sedíte před obrazovkou a nestačíte se divit, jak moc reálný příběh vám běží před očima. Doba sociálních sítí, kdy mladé holky posílají klukům vše, o co si řeknou, nemůže být aktuálnější než teď. Díky seriálu alespoň takové slečny vidí, co se může stát dál. A co může být větší hrůza než mladší sestra, která jde ve stopách té starší? Opravdu dokonalý seriál, v jehož čele stojí Zendaya, která už snad nemohla podat lepší herecký výkon.

Sedmilhářky (Big Little Lies)

Komediálně-dramatický seriál režiséra Jeana-Marca Vallého. Scénář napsal David E. Kelley. Byl natočen podle stejnojmenné knihy autorky Liane Moriartyové. První řada se začala vysílat 19. února 2017. Druhá řada pak o dva roky později 9. června 2019. Sedmilhářky byly nominovány na mnoho cen. Získaly čtyři Zlaté glóby.

Příběh se odehrává v malém městečku, kde se stane vražda na benefiční akci. Pachatel je ze začátku neznámý. Některé stopy ale ukazují na skupinu matek, které skrývají tajemství. V průběhu seriálu postupně vychází najevo, jaká tajemství skrývají, až se odhalí, jak k vraždě došlo.

Zajímavosti

  • Práva na seriál chtěl i Netflix, HBO je ale získalo dřív.
  • Ze začátku nebylo ani jisté, zda Sedmilhářky budou ve formě seriálu. Původně byl v plánu celovečerní film.
  • Z Reese Witherspoon a Nicole Kidman se díky natáčení staly velmi dobré kamarádky. Až tak, že si Reese koupila dům hned vedle domu Nicole.

Seriál, kterému dávám deset z deseti. Je skvěle napsaný, dokonale natočený a herečky výkony potvrzují, jak dobré jsou. Připravte si silné nervy, protože skupina matek to opravdu nebude mít jednoduché. Ano, je to feministický seriál, ale i přesto ukazuje, jaké postavení mají americké matky ve společnosti a jaká může být pro ně realita.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze