Silné bouřky v Německu doprovázelo tornádo

Silné bouřky v Německu doprovázelo tornádo
Fotografie: unsplash.com
  • Počasí si vyžádalo jeden lidský život a okolo 40 zraněných
  • Extrémní počasí bylo způsobeno horkým vzduchem přicházejícím z Afriky, který se střetnul s relativně chladnějším vzduchem ze severní Evropy
  • Německá meteorologická služba varovala, že bouřkové počasí bude pokračovat

Silné bouřky, které v pátek zasáhly západní Německo, zabily nejméně jednu osobu a zranily přibližně 40 lidí. Deset z nich je ve vážném stavu. Bouřky doprovázelo tornádo, které se prohnalo několika městy. Hlavně ve městě Paderborn.


Obětí je 38letý muž z města Wittgert, který zemřel na zranění hlavy, poté co utrpěl elektrický šok v zatopeném sklepě. Ve městě Paderborn bylo 40 zraněných. V nedalekém městě Hellinghausen tornádo utrhlo střechu kostelní věže, která byla rozházena po hřbitově.

„Při bouři bylo zraněno asi 40 lidí, z toho nejméně 10 vážně. Plechy a izolace byly odfouknuty kilometry daleko. Nespočet střech je poničených. Mnoho stromů stále leží na zničených autech,“ uvedla policie v hlášení. Podle reuters.com policie požádala místní, aby zůstali doma. Německá meteorologická služba varovala, že bouřkové počasí bude pokračovat.


Meteorologové uvedli, že extrémní počasí bylo způsobeno horkým vzduchem přicházejícím z Afriky, který se střetnul s relativně chladnějším vzduchem, který se stahuje ze severní Evropy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze