Snímek Air ukáže, jak Nike podepsal smlouvu s Michaelem Jordanem

Snímek Air ukáže, jak Nike podepsal smlouvu s Michaelem Jordanem
Fotografie: unsplash.com
  • Snímek Air: Zrození legendy přijde do kin 5. dubna 2023
  • Film natočil Ben Affleck, který si zároveň zahraje jednu z hlavních rolí
  • Děj zavede diváky do doby, kdy neznámý Michael Jordan uzavře partnerství se značkou Nike

Filmová studia Amazon a Skydance Sports vydala první oficiální trailer na dramatický snímek s názvem Air: Zrození legendy (Air), který bude uveden v kinech 5. dubna 2023. Děj filmu se vrací do dob, kdy jméno Michael Jordan ještě nic neznamenalo a značka Nike se rozhodla uzavřít partnerství s touto basketbalovou legendou. Přestože jejich nečekaná spolupráce přinesla obavy, Nike začal revoluci ve světě sportu představením tenisek Air Jordan. Snímek bude režírovat a produkovat Ben Affleck, který si zároveň zahraje i jednu z hlavních rolí. Společně s ním se můžeme těšit na Matta Damona, který ztvární postavu Sonnyho Vaccara.


Snímek se tak úplně nezaměří na život Michaela Jordana, ale spíše na ikonické tenisky Air Jordan. Právě Sonny Vaccaro připravoval dohodu pro Michaela Jordana a Nike. Ben Affleck si zahraje Phila Knighta, který je spoluzakladatelem značky Nike. Snímek nás vrátí do roku 1984, kdy na tom Nike nebyl zrovna nejlépe. Společnost zoufale potřebovala nějaký zázrak, a to rychle. Sonny tehdy narazil na videokazetu, na které je mladý Michael Jordan. V tu chvíli Sonnyho napadne bláznivá věc – vymyslet basketbalovou obuv podle dosud neznámého hráče basketbalu.

Kromě Bena Afflecka a Metta Damona si ve filmu zahraje také Viola Davis, Jason Bateman, Chris Tucker, Marlon Wayans a další. Jediná role, která není překvapivě obsazená, je ta samotného Michaela Jordana. Podle collider.com ve snímku vůbec nebude. Uvidíme pouze pár archivovaných záběrů z jeho zápasů za tým Bulls. Snímek Air: Zrození legendy bude v dubnu nejprve uveden v kinech, poté ho diváci mohou zhlédnout na streamovací platformě Amazon Prime Video.

Někteří to možná netuší, ale Ben Affleck je kromě herectví i vynikajícím režisérem. Na svém režisérském kontě má už například snímky Sbohem, baby (Gone Baby Gone) z roku 2007 nebo Město (The Town). Snímek Air: Zrození legendy je jeho první film, který není drsné krimi drama.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze