Hrajete fair play?

To nejlepší z Disney+
Hrajete fair play?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Naposledy jsme se podívali na filmy s hudební tématikou
  • Dnes se podíváme do života několika sportovců
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Disney+ má širokou nabídku filmů se sportovní tématikou. Ať už se jedná o dokumenty, filmy podle skutečné události nebo o smyšlené příběhy. Pojďte se podívat na náš výběr sportovních snímků.

Princezna ledu (Ice Princess)

Americká komedie z prostředí krasobruslení, kterou natočil režisér Tim Fywell. Scénář napsal Hadley Davis. V hlavních rolích hrají Michelle Trachtenberg, Kim Cattrall, Joan Cusack, Trevor Blumas a Hayden Panettiere. Snímek měl premiéru v kinech 18. března 2005, moc úspěšný ale nebyl.

Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) je velmi chytrá a talentovaná studentka, která chce získat stipendium na Harvardu. Přijímací komisi na škole musí předložit projekt. Rozhodne se zkoumat její oblíbený sport, kterým je krasobruslení. Začne chodit na tréninky krasobruslařek, zkoumá jejich pohyby a díky fyzice vymyslí projekt, který dokáže poradit, co mají zlepšit na svých pohybech. Postupem času začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gennifer „Gen“ Harwood, přísné Tiny Harwood. Její matce se to ale nelíbí a krasobruslení jí zakáže. Nechce, aby přišla o stipendium na Harvardu. Ona je ale velmi dobrá a vyhrává jednu soutěž za druhou. Přijdou ale závody, kde závodí společně s Gen. Je tak dobrá, že se trenérka bojí, aby nebyla lepší než její dcera. Dá jí jako dárek nové brusle, které během bruslení rozedřou Casey nohy. Až poté jí dojde, proč to trenérka udělala.

Zajímavosti

  • Během bruslení za Michelle Trachtenberg zaskakuje několik krasobruslařek, i když se před natáčením učila 10 měsíců bruslit.
  • Na začátku snímku sleduje Casey v televizi světovou šampionku Sashu Cohen.

Princezna ledu býval můj oblíbený snímek v době puberty. Herečku Michelle Trachtenberg mám velmi ráda. Rodinný snímek, na který se kdykoliv ráda podívám znovu, třeba i s dcerou.

Plán hry (The Game Plan)

Rodinná komedie, kterou natočil režisér Andy Fickman. Scénář napsaly Nichole Millard a Kathryn Price. V hlavních rolích se představili Dwayne Johnson, Madison Pettis, Roselyn Sanchez, Kyra Sedgwick, Brian White a další. Scény ze stadionu se natáčely na třech stadionech v Americe – Gillette Stadium ve Foxboro, Invesco Field na Mile High v Denveru a Sun Devil Stadium v ​​Arizoně. Od kritiků získal snímek velmi negativní hodnocení, divákům se ale líbí. Premiéra proběhla 23. září 2007.

Hráč amerického fotbalu Joe Kingman je nejlepší ze všech. Milují ho fanoušci, má respekt u spoluhráčů a všechny ženy po něm touží. Jeho život je zkrátka dokonalý. Až do dne, kdy se u něj doma objeví malá dívka jménem Peyton a řekne mu, že je jeho dcerou. On nemá vůbec tušení o tom, že by měl dceru. Ona si ale trvá na svém a chce, aby se o ni během jednoho měsíce staral. Její matka odcestovala do Afriky na humanitární misi. I když byl Joe zpočátku velmi skeptický, nová role otce má velký vliv na jeho popularitu. To ale není všechno, aniž by si to uvědomoval, on i celý jeho život se začíná od základu měnit.

Zajímavosti

  • Při natáčení filmu se Dwayne Johnson poznal se svojí budoucí ženou Lauren Hashian.
  • Herec Dwayne Johnson se v mládí americkému fotbalu věnoval.
  • V roli buldoka se střídali dva psi.

Snímek Plán hry mě velmi bavil. Jedná se o milý příběh, který zaujme nejen děti, ale také dospělé. Myslím si, že tato role Dwaynovi docela sedla. Nejenže je skvělý sportovec, ale hlavně je úžasný komik a na tom je tento snímek postavený.

Kokosy na sněhu (Cool Runnings)

Americký komediální snímek se sportovní tématikou, který natočil režisér Jon Turteltaub. Na scénáři pracovali Lynn Siefert, Tommy Swerdlow a Michael Goldberg. Hlavní roce si zahrálo pět herců, konkrétně Leon Robinson, Doug E. Doug, Rawle D. Lewis, Malik Yoba a John Candy. Snímek byl natočený podle skutečných událostí. Premiéra proběhla 1. října 1993.

Film inspirovaný skutečným příběhem prvního olympijského bobového týmu z Jamajky. Čtveřice mladých atletů má sen – dostat se na Olympijské hry. Při kvalifikaci v běhu však dojde k pádu a jejich sen se na další čtyři roky rozplyne. Na Olympijské hry se chtějí ale dostat za každou cenu. Z ničeho nic se objeví Američan Irving, který je bývalým olympijským vítězem v jízdě na bobech. Jak by se ale mohli Jamajčané na takovém místě naučit jezdit na bobech? Mladé sportovce začne v jízdě na bobech trénovat a již brzy dosahují neuvěřitelných výsledků, které je dostanou až na Zimní olympijské hry.

Zajímavosti

  • Snímek se natáčel na Jamajce a v Calgary v Kanadě.
  • Když tvůrci začali na filmu pracovat, vypadalo to, že se bude jednat spíše o drama než o komedii.
  • Jedna z rolí byla nabídnuta Eddiemu Murphymu, ten ji ale odmítl.

Kdo by tuto klasiku neznal? Skvělá komedie, která je navíc natočená podle skutečných událostí. Není snad nic, co bych mohla filmu vytknout. Doporučuji, pokud snad někdo neviděl.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze