Špionážní thriller z období vietnamské války a česká komedie s Kozubem

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Špionážní thriller z období vietnamské války a česká komedie s Kozubem
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • HBO uvedlo nový seriál s Robertem Downey Jr., který si zahrál několik rolí
  • Netflix nabízí izraelský seriál Bratři nebo české komedie
  • A podívat se můžete také na dokument o životě na naší planetě

Jestliže váháte nad tím, na co se o víkendu podívat, pak vám jako každý pátek přinášíme zaručené tipy, ze kterých si určitě vyberete. Netflix nabízí seriál podle skutečné události a české filmy, u kterých můžete vypnout. A pokud vás zajímá více HBO Max, dejte šanci novému seriálu, který slibuje pořádnou podívanou.

Bráchové

Izraelský seriál inspirovaný podle skutečných událostí nadchne fotbalové fanoušky. Dva nejlepší kamarádi Nisso a Pini vlastní bar, kde se zároveň i každý večer opíjejí. Jednoho večera se na motorce vybourají a v nemocnici zjistí pro jednoho z nich pozitivní zprávu a pro druhého zdrcující. Rozhodnou se tak vyrazit do Polska na fotbalový zápas, aby na všechno zapomněli. Po cestě ale naráží jen na samé problémy.

Grand Prix

Česká komedie s Kryštofem Hádkem, Robinem Ferrem a Štěpánem Kozubem, která je tak trochu za hranou normálního chování. Roman bydlí s manželkou a třemi dětmi v autobazaru, který i vlastní a v něm mimo jiné i rozmontovává kradená auta. Ty mu vozí jeho kamarád Štětka, který rozumu moc nepobral. Romanův bratranec Emil je naopak klidný a vše dělá tak, jak se má. Právě on vyhraje lístky na Velkou cenu Španělska v Barceloně a vezme s sebou Romana. Jenže do auta se dostane i Štětka, který se tam schoval před lidmi, co jej hledají. Pokud hledáte něco, u čeho nemusíte příliš přemýšlet a zároveň se chcete pobavit, tenhle film bude dobrou volbou.

Grand Prix/Netflix

Přání Ježíškovi

Další český film, který byl natočen už v roce 2021. Jak název napovídá, film vás vezme zpět do období vánočních svátků a ukáže životy několika lidí, kteří se nenacházejí zrovna ve šťastné fázi života. Postupně se ale jejich vztahy vyvíjejí a ti, kteří jsou sami, potkávají nečekaně své budoucí partnery. V romantické komedii, která nemůže skončit jinak než dobře, uvidíte Richarda Krajčo, Annu Polívkovou, Elizavetu Maximovou, Jiřího Langmajera, Evu Holubovou a další známé české herce.

Sympatizant

HBO Max tento týden uvedlo první díl seriálu Sympatizant. Špionážní thriller byl natočen podle knihy od Viet Thanh Nguyena, která se stala bestsellerem. V sedmi epizodách budete moci sledovat dvojitého špiona, který na konci vietnamské války uteče do USA, ačkoliv tam původně vůbec nechtěl. V Americe ale zjistí, že jeho špionáž zdaleka neskončila. A pokud jste fanoušky Roberta Downeyho Jr., pak si zde přijde na své – má zde totiž hned několik rolí.

Náš svět plný života

Dokumentární seriál, který namluvila Cate Blanchett, vám ukáže, jak je vše na naší planetě propojeno. Ať už jde o rostliny, kterými se živí i ti nejmenší tvorové nebo predátory, kteří by bez nich neměli co ulovit, až po mořské ekosystémy, jenž poskytují jídlo i nám. Pokud by jediný článek tohoto řetězce vypadl, mělo by to katastrofální dopad na celou planetu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze