Steam Link Anywhere: hry z vašeho PC kdekoli na světě

Steam Link Anywhere: hry z vašeho PC kdekoli na světě
  • Hry ze své knihovny si nyní můžete zahrát kdekoli na světě
  • Stačí k tomu zařízení s Androidem
  • Funkce je ve fázi bety

Steam Link už je po dlouhé roky dobrou alternativou, jak si zahrát oblíbenou PC hru i na mobilním zařízení. Nehodí se to samozřejmě pro každý titul, ale třeba starší hry na tabletu mohou být docela zábavné. Nyní tato možnost dostává přídomek „Anywhere“, což znamená, že si hraní budete moci užít i mimo svou domácí síť.

Steam Link
Steam Link je kromě Androidí aplikace i hardwarové zařízení.

K běhu funkce tak budete potřebovat PC, na kterém běží Steam, a mobilní zařízení, na kterém běží aplikace Steam Link, což jsou prozatím jen ty s Androidem. Na obou dvou stranách řetězce pak potřebujete kvalitní internetové připojení s nízkou latencí. To je poměrně vágní definice, nicméně Steam Link Anywhere dokáže progresivně škálovat množství přenášených dat. Je však potřeba mít na paměti, že služba je v beta fázi, takže nemusí fungovat korektně a může dokonce zamrzat.

Steam ohlásil rozšíření své služby jen pár dní předtím, než Google vstoupí do herního byznysu. Podobnou funkcionalitu – tedy hraní na vzdálených serverech za měsíční poplatek – už nabízejí služby GeForce Now nebo PlayStation Now.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze