T-Mobile představuje v pražském Magenta Experience Centru 8Gigový „Upload HotSpot“

T-Mobile představuje v pražském Magenta Experience Centru 8Gigový „Upload HotSpot“
Fotografie: T-Mobile
  • Zájemci si tu mohou vyzkoušet nejrychlejší optický internet T Fiber se symetrickou rychlostí 8 Gb/s
  • Upload Hotspot je otevřený všem uživatelům – mj. i tvůrcům, kreativním profesím i nadšencům
  • Rychlost až 8 Gb/s umožňuje standard XGS-PON

Podcasty, videa, grafické výstupy nebo větší zálohy dat – možnost nahrát velký objem dat co nejrychleji a nejpohodlněji je pro uživatele stále důležitější. T-Mobile proto dnešním dnem otevírá pro veřejnost „Upload Hotspot“ – místo, které návštěvníci najdou v Magenta Experience Centre v pražském obchodním centru Arkády Pankrác.

Zájemci si tu mohou vyzkoušet nejrychlejší optický internet T Fiber se symetrickou rychlostí 8 Gb/s, který operátor od loňského roku testuje a pokračuje tak v posilování své nejmodernější optické infrastruktury.

T-Mobile hotspot

Upload Hotspot je otevřený všem uživatelům – mj. i tvůrcům, kreativním profesím i nadšencům, kteří ve své práci potřebují pracovat s velkými objemy dat. Přímo v prostorách Magenta Experience Center si nyní mohou zdarma vyzkoušet upload za využití svého nejmodernějšího a nejrychlejšího optického připojení, které je momentálně pro běžné uživatele dostupné. Rychlost až 8 Gb/s umožňuje standard XGS-PON, na který T-Mobile převedl celou svou pevnou přístupovou síť v říjnu loňského roku. Pilotní provoz rychlých datových přenosů následně spustil ve vybraných místech v Olomouci a nyní ho chce přiblížit dalším zájemcům.

Objem přenesených dat neustále roste, a kromě rychlosti downloadu hraje stále větší roli také upload. Řeší ho přitom nejen firemní zákazníci, ale také koncoví uživatelé. My jim chceme ukázat, že T Fiber je pro ně díky symetrickému připojení řešením, které jim významně zrychlí práci například s nahráváním velkých souborů. Vyzýváme tímto komunitu, aby v rámci testovacího provozu v pražském MECu experimentovala a hledala další zajímavé využití,“ komentuje otevření tohoto místa veřejnosti Michal Podlucký, manažer segmentu pro optický internet v T-Mobile.

T-Mobile

K vyzkoušení takové rychlosti potřebují zájemci pořádnou hardwarovou akceleraci, což znamená skutečně výkonný notebook a 10 Gb/s síťovou kartu s ethernetovým portem. Síťovou kartu operátor pro test v případě potřeby zapůjčí.

Nejrychlejší optické připojení od T-Mobilu se symetrickou rychlostí 8 Gb/s dokáže např. nahrát na YouTube hodinové video ve Full HD rozlišení (1,4 GB) za 1 sekundu nebo zazálohovat kompletní obsah počítače s 2TB pevným diskem do cloudu za 33 minut a 20 sekund.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze