TCL představuje AR brýle RayNeo X2, pomohou s překladem i navigováním ve městě

TCL představuje AR brýle RayNeo X2, pomohou s překladem i navigováním ve městě
Fotografie: TCL
  • Brýle pohání Snapdragon XR2
  • Pro zobrazení obsahu využívají microLED panely s maximálním jasem až 1 000 nitů

TCL kromě představení nové řady smartphonů či zajímavě vypadajícího 2v1 ukázalo na veletrhu CES 2023 rovněž brýle RayNeo X2 pro rozšířenou realitu. Novinka je vybavena moderními microLED panely v lehkém těle, které umožní pohodlné nošení brýlí na hlavě po celý den. Vylepšen byl také kontrast, který činí až 100 000:1, či maximální jas (až 1 000 nitů), což by mělo umožnit komfortní používání AR brýlí i venku za slunečného počasí.

Brýle TCL RayNeo X2 pro rozšířenou realitu pohání procesor Snapdragon XR2

Jedním ze scénářů, jak lze AR brýle RayNeo X2 využít, je například navigace ve městech. Díky integrovanému čipsetu Snapdragon XR2 a chytré navigaci má být pohyb neprobádanými ulicemi maximálně intuitivní bez potřeby nahlížet do mapy v telefonu. V brýlích pak uvidíte také doporučení ohledně pamětihodností nacházejících se v blízkém okolí atp.

Výrobce však slibuje s TCL RayNeo X2 zbořit také veškeré jazykové bariéry. Překlad využívající umělou inteligenci si dokáže poradit s několika světovými jazyky a během komunikace tzv. „face-to-face“ AR brýle automaticky zprostředkují psaný přepis/překlad toho, co osoba říká v zorném poli uživatele.

NXTWEAR S zvládnou vykouzlit až 130" uhlopříčku a spoléhají na novou generaci microOLED panelů.

Brýle však nabídnou i zábavu, a to například díky integrované kameře, s níž lze fotit nebo natáčet videa. Senzor by měl disponovat stabilizací (pravděpodobně však jen elektronickou, což výrobce blíže nespecifikuje), stejně tak neschází ani sluchátka pro poslech hudby či jiného obsahu.

Kromě TCL RayNeo X2 výrobce na veletrhu odhalil rovněž model NXTWEAR S, který vykouzlí až 130" uhlopříčku a spoléhá se na novou generaci Full HD microOLED panelů. Ještě o něco zajímavěji pak vypadá koncept VR brýlí NXTWEAR V s hmotností pouhých 236 gramů, který nabídne 108stupňové zorné pole a jemnost 1 512 PPI.

Brýle TCL NXTWEAR S by měly stát zhruba 12 tisíc korun

TCL NXTWEAR S budou v prodeji v prvním čtvrtletí v Evropě s cenou 499 eur (v přepočtu zhruba 12 tisíc korun), TCL RayNeo X2 mají být dostupné ve vybraných regionech v prvním čtvrtletí letošního roku za nespecifikovanou cenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze