Televizory Sony Bravia dostanou nové exkluzivní funkce pro majitele PlayStationu 5

Televizory Sony Bravia dostanou nové exkluzivní funkce pro majitele PlayStationu 5
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Funkce Auto HDR Tone Mapping optimalizuje nastavení HDR, které dá vyniknout detailům i barvám ve vysoce kontrastních scénách
  • Sony nabízí digitální kódy v hodnotě 3 000 Kč kupujícím televizorů Bravia XR

Televizory s označením „Ideální pro PlayStation 5“ přicházejí se dvěma zcela novými exkluzivními funkcemi – Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode. Podporují také snímkovou frekvenci až 120 snímků za sekundu ve vysokém rozlišení 4K podle specifikace HDMI 2.1 u kompatibilních her. Díky tomu, že je zpoždění na vstupu pouhých 6,0 ms u modelů Z9J, lze dosáhnout mimořádné plynulosti a rychlosti odezvy ve střelbě, sportu a náročných hrách s bleskovými akcemi na obrazovce.

Funkce Auto HDR Tone Mapping

Funkce Auto HDR Tone Mapping optimalizuje nastavení HDR hned během úvodního nastavování PS5. Konzole tak automaticky rozpozná jednotlivé modely televizorů a vybere nejlepší nastavení HDR pro daný televizor. Díky optimalizované úrovni mapování tónů HDR podle specifikace displeje Bravia uvidíte důležité detaily a barvy i ve vysoce kontrastních scénách. Například ve hře Gran Turismo 7 lze detailně pozorovat objekty na trati.

Gran Turismo 7
Ukázka vypnuté a aktivované funkce Auto HDR Tone Mapping

Režim Auto Genre Picture

Televizory Bravia XR dokáží rozpoznat, zda hrajete hru, nebo sledujete filmy a pořady. Díky režimu Auto Genre Picture Mode se televizor při hraní her automaticky přepne do herního režimu, který minimalizuje zpoždění vstupu, takže je akce svižnější, nebo do standardního režimu při sledování filmů prostřednictvím streamovací služby nebo z disku Ultra HD Blu-ray.

Režim Auto Genre Picture Mode bude k dispozici prostřednictvím budoucí aktualizace softwaru na konzoli PS5 a televizorech Bravia na konci roku 2021.

Vylepšete své zážitky díky audio produktům Sony

Televizory Bravia XR dokonale ladí s celou řadou zvukových produktů Sony, jako je systém domácího kina HT-A9 nebo soundbary HT-A7000 a HT-A5000. Tyto produkty můžete připojit přímo k PS5 a vyzkoušet si exkluzivní funkce Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode na televizoru Bravia XR.

Společnost Sony nabízí digitální kódy na PlayStation Store v hodnotě 3 000 Kč kupujícím televizorů Bravia XR, kteří splňují podmínky kampaně, jejíž pravidla najdete na sony.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze