Tim Cook potvrdil, že Apple nasadí umělou inteligenci ještě letos

Tim Cook potvrdil, že Apple nasadí umělou inteligenci ještě letos
Fotografie: Apple
  • I Apple chce svým zákazníkům nabídnout schopnosti umělé inteligence
  • Mají být součástí iOS 18, který má být „největší aktualizací v historii“

I když se možnosti generativní umělé inteligence a velkých jazykových modelů mohly zprvu zdát přehnané, jejich vliv je už vidět i na hospodářských výsledcích. Microsoft tak po dlouhé době předstihl Apple a míří k historickému milníku tržní kapitalizace ve výši 3 bilionů dolarů. Samsung funkce souhrnně označované jako Galaxy AI nasazuje do svých telefonů. A Google na tomto poli vyvíjí taktéž značnou aktivitu, zejména na poli marketingu.

Applu je jasné, že zde nemůže zůstat pozadu. Počátkem loňského roku začal náborovou kampaň, ve které najímal do svých řad všemožné vědce, kteří by nějak mohli přispět k rozvoji systémů umělé inteligence: od lingvistů, přes teoretické matematiky, až po programátory se zkušenostmi od konkurence. A nyní se zdá být jasné, kdy se uživatelé přístrojů s nakousnutým jablkem ve znaku dočkají prvních výsledků.

Během čtvrtečního odpoledního hovoru ke čtvrtletním výsledkům společnosti Apple se generální ředitel Tim Cook zmínil, že společnost pracuje na softwarových funkcích generativní umělé inteligence, které se dostanou k zákazníkům „později v tomto roce“. To se shoduje se zprávami Marka Gurmana z agentury Bloomberg, který nedávno uvedl, že „iOS 18 by mohl být největší aktualizací v historii tohoto operačního systému“. Soudě pravidelného kalendáře vydávání nových verzí bychom se tak měli dočkat už během podzimu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze