Tohoto malého robota můžete ovládat pomocí Amazon Alexy či Google Asistenta

Tohoto malého robota můžete ovládat pomocí Amazon Alexy či Google Asistenta
  • Robot jménem Ziro je součástí speciální sady, kterou chce výrobce ZeroUI probudit v mládeži nadšení pro robotiku
  • Můžete si ho postavit doma sami a ovládat ho pomocí gest prostřednictvím speciální rukavice nebo hlasově
  • Prozatím poslouchá příkazy pouze prostřednictvím Amazon Alexy, ale tvůrci slibují, že si bude rozumět i s jinými populárními asistenty

Společnost ZeroUI vytváří již pár let menší sady, ze kterých si můžete doma vyrobit sami vlastního robota. Jedná se o velmi jednoduché stroje, které nenabízejí mnoho komplexních funkcí, ale k tomu ani nemají sloužit. Mají být především pro děti a mládež, které by mohla začít zajímat robotika. Doteď bylo přitom možné ovládat roboty pod označením Ziro jednoduše pomocí gest vašich rukou.

Stačí si navléknout speciální rukavici, namapovat určitá gesta prostřednictvím smartphonové aplikace k pohybům robota a už jej můžete začít ovládat pohyby ruky. Tak tomu bylo dříve. Přeskočme ovšem o několik let do letošního roku, kdy je očividně největším trendem hlasoví asistenti, jako je Amazon Alexa či Google Asistent.

A právě přesně to je novinkou, kterou nyní Ziro začne nabízet. Budete si doma moci postavit robota a ovládat ho tím nejsnazším možným způsobem. Prostě mu budete říkat, co má dělat. Do hlasového modulu Zira je přitom integrovaný speciální Alexa Skills Kit od Amazonu a Amazon Web Services, díky čemuž je zajištěno kvalitní rozpoznání příkazů.

Robot Ziro od ZeroUI

Nová integrace byla přitom odhalena na letošním veletrhu CES 2018, kde byla k ovládání využita právě Alexa, ale dle slov tvůrců budou jejich roboti podporovat všechny populární virtuální asistenty na trhu. Minimálně Google Asistent je tedy zaručen. „Do prodeje uvedeme tuhle hračku jako součást nové sady Ziro 2.0, která vyjde s největší pravděpodobností v druhé polovině letošního roku,“ dodává CEO společnosti ZeroUI Raja Jasti. „Všechny informace zveřejníme na našich webových stránkách, až nastane čas vydání.“

Zdroje: digitaltrends.com, zeroui.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze