Tři německé spolkové země pošlou do Česka 15 tisíc dávek vakcín

Tři německé spolkové země pošlou do Česka 15 tisíc dávek vakcín
Fotografie: unsplash.com
  • Premiéři Saska, Bavorska a Durynska se dohodli na dodávce vakcín do ČR
  • V polovině března dodá do Česka vakcíny i Francie
  • Ke včerejšímu dni bylo naočkováno 653 206 lidí

Premiéři Saska, Bavorska a Durynska se dohodli na dodávce 15 000 vakcín proti COVID-19 do České republiky. Prostřednictvím Twitteru o tom informoval premiér Andrej Babiš. Podle ČTK dalších 100 tisíc dávek vakcíny Pfizer/BioNTech ČR dodá Francie.


Premiér minulý týden ČTK řekl, že Francie dodá Česku v polovině března 100 tisíc dávek vakcíny proti COVID-19 od firem Pfizer/BioNTech. Z Izraele minulý týden vojáci přivezli 5 000 dávek vakcíny Moderna. Očkovat se jí nechají vojáci, kteří slouží v nemocnicích u pacientů nakažených koronavirem.


V České republice bylo již naočkováno 653 206 lidí, z toho 239 799 lidí dostalo obě dávky vakcíny a jsou již plně naočkovaní. Od soboty se mohou k očkování přihlásit přednostně i učitelé. Chytrá karanténa na Twitteru napsala, že za první den se k očkování přihlásilo 100 tisíc pedagogů.

Diskuze ke článku
Luděk Matouš
Luděk Matouš
Já jen doufám ,že vakcíny dorazí na místo určení tj.Karlovarský kraj a její okresní města.No a z Francie těch sto tisíc by mělo být přerozděleno na kraje třeba Ustecký je totálně opomíjenej.A že to Babiš nebude rozdělovat dle podivných klíču .Děkuji Francii a Durynsku,Bavorsku ,SAsku.Na závěr takže SPUTNIK V už asi nepotřebujem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze